Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U pritvoru je

Kakav bezobrazluk u Zagrebu! Mladi Nijemac ušetao na fakultet, ukrao žensku torbicu pa iz nje iskoristio sve što je mogao

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
21-godišnji njemački državljanin ušetao je u jednu zagrebačku obrazovnu ustanovu gdje je ukrao žensku torbicu. Tu nije stao, već je ukrao i automobil, čiji je ključ našao u torbici, a zatim je "peglao" ukradenu bankovnu karticu.

21-godišnji državljanin Njemačke ušetao je u obrazovnu ustanovu na Borongajskog cesti gdje ukrao odloženu žensku torbicu s osobnim dokumentima, bankovnim karticama, novcem i ključem osobnoga automobila.

Osumnjičeni se zatim odšetao do parkinga te je s ključem, koji je našao u torbici, ukrao osobni automobil Audi Q3 pulskih registracija.

Mladić tu nije stao, već je u nekoliko navrata u trgovinama nedaleko od Zagreba "peglao" ukradenu karticu. U jednoj kupnji, zbog nedostatka novčanih sredstava na ukradenoj kartici, nije uspio.

Ovo mu nije prvi prijestup

Ukupna materijalna šteta procjenjuje se na 385 tisuća kuna. Mladom lopovu ovo nije prvi prijestup. Krajem listopada pokušao je provaliti u ugostiteljski objekt u Ulici Frana Pokornog no kad je shvatio da ne može obiti vrata, odustao je.

Nad osumnjičenim je zagrebačka policija provela kriminalističko istraživanje, a tereti ga se za kazneno djelo "Krađa", produljeno kazneno djelo "Računalna prijevara", "Računalna prijevara u pokušaju" te kazneno djelo "Teška krađa" u pokušaju.

Pročitajte i ovo Ukrali adventski vijenac - 4 NA METI ADVENTSKI VIJENAC Grinčevi sa sjevera Hrvatske uhvaćeni na snimci nadzorne kamere: "Kakav je to čovjek? Tko to može napraviti?"

Pročitajte i ovo Ukradeni pozlaćeni dijelovi relikvije UHITILI GA Muškarac provalio u zadarsku crkvu i ukrao pozlaćene dijelove relikvije: Sakrio ih na nevjerojatno mjesto

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja mladić je pritvoren, a ukradeni automobil vraćen je vlasniku.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene