Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ljetne avanture

Mladi Nizozemci na Jadranu traže biološke očeve

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ljetne avanture brojih Čehinja, Njemica i Nizozemki nerijetko su završavale trudnoćom. Nakon 25 godina, dvoje mladih Nizozemaca odlučilo je saznati tko su njihovi biološki očevi.

25-godišnja Floor K i 27-godišnji Jurgen L, oboje iz Nizozemske, uz pomoć nizozemske državne televizije krenuli su u potragu za svojim biološkim očevima, piše Slobodna Dalmacija. Djevojka zna da traga za bubnjarem koji je u ljeto 1984. godine u Dubrovniku svirao u jednoj grupi. Mladić traži konobara kojeg je njegova majka upoznala 1982. godine u Njivicama na Krku.

Pročitajte i ovo I dalje traje potraga za Dankom Neslužbeno se govori Obustavlja se potraga za tijelom Danke Ilić u ovom opsegu? Potraga za tijelom djevojčice - 1 Nema rezultata Dankini krvnici tijelo su premjestili više puta? Policija će ponovno proći već pretraženo područje

Kada su se vratile s godišnjeg odmora, Nizozemke su saznale da su u drugom stanju i odlučile roditi. Nikakve daljnje kontakte s očevima svoje djece nisu imale. U pomoć Nizozemcima, ali i svima drugima mladim ljudima koje muče iste dileme, priskočila je splitska bolnica koja nudi besplatno testiranje utvrđivanja očinstva.

'Floor i Jurgen javili su nam se prije pola godine i njihova je želja saznati tko su i svoje korijene. Oni sada nisu u Nizozemskoj, zaposleni su u mornarici pa plove', rekla nam je Ana Iviš, s nizozemske televizije. Dubrovački glazbenici koji su žarili i palili tih godina čuli su za potragu Nizozemaca, no ne znaju tko su im očevi. Znaju tek da oni nisu. 'To bi im trebalo pitati majke, one su znale s kim su bile tada', kaže glazbenik Janko Dangubić. 'Nije me bilo strah, ja imam sve registrirane', dodaje njegov kolega Stijepo Ivušić.

Ljudske sudbine često su nepredvidive, a do istine je teško doći. Pogotovo u ovim slučajevima. Olakšati dolazak do istine i besplatnu DNK analizu Nizozemcima su ponudili u splitskoj bolnici. 'To kad bi išlo nekakvim regularnim pravosudnim putem, to bi trajalo godinama, a ovako se to može napraviti uz dobru volju medija i nas kao stručnjaka koji možemo vama pomoć i može se rješiti u kratkom roku', ističe prof. dr. Šimun Anđelinović, iz Zavoda za patologiju i sudsku medicinu.

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene