Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Treba biti uporan

Mladi Hrvati koji žive američki san

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki san je prvi milijun dolara, a hrvatski, mirovina prije 40. To je pošalica kojom se često rugamo situaciji i stanju u zemlji. Mlad i uspješan u Hrvatskoj i to u 20-toj, Hrvati su koji žive svoj američki san, a ako se pitate kako uspjeti, evo odgovora.

Alen Pekić je glavna faca Ekonomskog fakulteta u Osijeku. Jedini je Hrvat od 3000 tisuće studenata na stručnom seminaru u Istanbulu otvorio vrata jedne multinacionalne kompanije. 'Ne smatram se vunderkindom', skromno Alen kaže o sebi. Poslovnu informatiku ima u malom prstu. Teoriju lako pretvara u praksu, a kad završi fakultet posao mu je osiguran. Svoju je priliku iskoristio. 'Čudno mi je što me svi zovu i dižu to u nebesa. Nisam napravio ništa posebno, samo sam se trudio više od ostalih', ističe on.

Pročitajte i ovo Sanja Vištica, reporterka Dnevnika Nove TV i mladi MLADI O POLITIČARIMA Milanović im je šašav, Benčić elokventna, Penava zatvoren, Grbin pretih, Plenković samopouzdan, ali izaziva i susramlje Život u Pločama, ilustracija - 6 poražavajući podaci Iz ovog grada mladi odlaze, ali ima i suprotnih primjera: "Sad kad imam obitelj, donijeli smo odluku..."

Ništa manje uspješan nije ni freelancer Berislav Brajković. Svoje informatičko znanje prodaje drugima. Posla ima pa što će i za koga raditi može odabrati sam. 'Teško da bi se s bilo čime drugim uspio tako probiti jer je cijeli svijet zapravo tvoja domena rada', objašnjava Berislav. Pješačenje do uspjeha osjetio je i Domagoj Budak. Košenje trave i uređenje vrtova tek je dio ponude njegove tvrtke koju je osnovao s 18 godina. 'Na tržištu smo tri godine, poslujemo s uspjehom, svaki dan imamo nove klijente koji su prepoznali naš rad i našu uslugu', kaže Domagoj. Nije dovoljno maštati, treba se potruditi, kažu mladi uzdanici i uspjeh ne može izostati.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene