Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bio jedini kandidat

Mladen Novosel novi je predsjednik SSSH

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na 6. kongresu Saveza samostalnih sindikata Hrvatske dosadašnji v.d. predsjednik Mladen Novosel izabran je za predsjednika te sindikalne središnjice.

Novosel, kojem mandat iznosi četiri godine, je bio jedini kandidat, pa su ga izaslanici drugoga dana Kongresa gotovo jednoglasno izabrali za predsjednika. U SSSH trenutno je udruženo 17 granskih sindikata s ukupno oko 100 tisuća članova.

Pročitajte i ovo Željko Stipić, sindikat Preporod Željko Stipić Sindikat pokreće potpisivanje peticije o koeficijentima: "Ostalo je jako malo vremena kako bi se stvari u postavile kako treba" Radovan Fuchs i Sabina Tandara-Knezović, reporterka Dnevnika Nove TV - 2 Za Dnevnik Nove TV Hoće li učitelji u štrajk? Ministar odgovara: "Nadam se da nitko neće izaći na ulicu. Imamo trend rasta plaća, trebaju biti zadovoljni"

Očuvanje postojećih radnih mjesta

Novosel je najavio da će se SSSH ubuduće posvetiti prvenstveno borbi za oživljavanje hrvatskoga gospodarstva. Podržat ćemo isključivo gospodarsku politiku koja će voditi očuvanju postojećih i otvaranju novih radnih mjesta, istaknuo je. SSSH je u protekle dvije godine zbog smanjenja broja zaposlenih radnika i odlaska nekih granskih sindikata zapao u tešku financijsku i organizacijsku krizu, priznao je Novosel.

Zbog toga je središnjica morala smanjivati plaće i otpustiti dio zaposlenih, tako da se u posljednje vrijeme stanje postupno normalizira. Novosel je najavio da će nekad najjača hrvatska sindikalna središnjica do sredine iduće godine izaći iz krize te se ponovno snažno agnažirati u zaštiti interesa i prava hrvatskog radništva.(Hina)

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene