Obavijesti Video Pretražite Navigacija
VIRTUS nagrada

MK Group u godini obilježenoj pandemijom izdvojila je milijun eura za donacije što joj je donijelo glavnu VIRTUS nagradu za nacionalni doprinos filantropiji

MK Group
MK Group Foto: MK Group
Zaklada Trag svake godine dodjeljuje nagrade VIRTUS s ciljem promocije i afirmacije filantropskih ideja i inicijativa.

Kompanija MK Group dobitnica je glavne VIRTUS nagrade za filantropiju, za doprinos na nacionalnoj razini u 2020. godini. Ovo prestižno priznanje dodjeljuje zaklada Trag koja već četrnaest godina nagrađuje tvrtke i pojedinačne donatore koji su u prethodnoj godini na najdugoročniji i najučinkovitiji način podržali inicijative općeg dobra. VIRTUS nagrada prva je i najznačajnija nagrada za filantropiju u Srbiji, a dodjeljuje se uz podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID), Europske unije, Balkanskog fonda za demokraciju, Balkanske mreže za razvoj civilnog društva te Švedske agencije za međunarodnu razvojnu suradnju.

„Zahvaljujemo Trag fondaciji što je prepoznala napore MK Group da svoj program korporativne filantropije izgradi na donacijama od nacionalnog značaja i aktivno pomaže najugroženijim skupinama stanovništva. Prošle godine naše su aktivnosti bile usmjerene na učinkovitu pomoć u borbi protiv pandemije virusa Covid-19 te na donacije čiji će se rezultati osjetiti odmah. Još jednom smo pokazali da smo ovdje kad je najpotrebnije i pružili snažnu potporu našem zdravstvenom sustavu i sugrađanima. Nastavili smo s našim dugoročnim projektima usmjerenima na brigu o djeci. Ulaganja u zdravstvo, obrazovanje i programe namijenjene mladima i dalje će biti naše strateško opredjeljenje", izjavio je Aleksandar Kostić, potpredsjednik MK Group.

„Podsjetila bih da je MK Group u proteklih pet godina provela oko 500 društveno odgovornih akcija u vrijednosti od pet milijuna eura. Naša tvrtka nije samo pokretač srpskog gospodarstva, već i stabilna podrška društvu i pouzdan partner za preko 120 zajednica u kojima poslujemo", rekla je Aleksandra Stojanović, direktorica korporativnih poslova u MK Group.

Zaklada Trag svake godine dodjeljuje nagrade VIRTUS s ciljem promocije i afirmacije filantropskih ideja i inicijativa. „Prošla je godina bila izuzetno teška i izazovna te tim više nagrade koje dodjeljujemo za 2020. godinu dobivaju dodatnu vrijednost. Čestitamo MK Group na glavnoj nagradi VIRTUS za doprinos tvrtke na nacionalnoj razini. Kroz svoje aktivnosti pokazali su predanost, kontinuitet i strateško usmjeravanje financijskih i robnih donacija. Vjerujemo da će njihov primjer potaknuti razvoj lokalne filantropije i davanja u svrhu općeg dobra", zaključila je Marija Mitrović, direktorica za filantropiju i partnerstva u zakladi Trag.

Prošle se godine MK Group među prvima uključila u borbu protiv virusa korone, a samo u 2020. godini donirala je milijun eura, prvenstveno za kupnju medicinske opreme i potporu zdravstvenim ustanovama, kao i za humanitarne pakete za najugroženije stanovnike Srbije. MK Group također je realizirala veliki regionalni projekt „Za regionalne heroje" koji je u znak zahvalnosti za njihov herojski trud liječnicima i zdravstvenim radnicima omogućio besplatan odmor u hotelima MK Group u Srbiji, Sloveniji i Hrvatskoj.

MK Group iskazala se i u neprilikama koje su prošle godine obilježile Hrvatsku. Naime, MK Group jedna je od prvih kompanija koja je pružila financijsku pomoć područjima pogođenima razornim potresima. U Hrvatsku je stigla donacija od pola milijuna kuna za ugrožene i za saniranje posljedica potresa, a potom su članice MK Group – Carnex i Flora poslale donaciju od 7 tona svojih proizvoda među kojima je bilo konzervirano povrće i konzervirani namazi u vrijednosti od 300 tisuća kuna.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene