Obavijesti Video Pretražite Navigacija
DROGA U ŽELUCU

Hrvati koji su uhvaćeni u švercu kokaina u Paragvaju traže izručenje Hrvatskoj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mirko Novaković i Domagoj Tobler, dvojica Hrvata koji služe 18-godišnju zatvorsku kaznu u Paragvaju zbog trgovine drogom, traže da ostatak kazne odsluže u Hrvatskoj.

Mirko Novaković, Hrvat iz osječkog naselja Višnjevca, koji je u Paragvaju zajedno s Domagojem Toblerom osuđen na 18 godina zatvora, uskoro bi trebao biti izručen Hrvatskoj. 

Pročitajte i ovo Screenshot Vrijedan teret VIDEO Talačka kriza na brodu punom kokaina: Jedan švercer ubio drugoga i bacio ga u more, ostale zatočio Slika nije dostupna Priopćio osječki sud Krijumčar kokaina Mirko Novaković iz Paragvaja premješten na izdržavanje kazne u Hrvatsku

Novaković je već ranije tražio da služi kaznu u Hrvatskoj, a sad to najavljuje i Tobler, piše Glas Slavonije

Njih dvojica uhićeni su 12. siječnja 2011. godine na aerodromu u Paragvaju zbog krijumčarenja kokaina. U želucu su im tada pronašli 72 kapsule s ukupno više od kilograma kokaina.

Novaković je već uložio žalbu, a na to se sprema i Tobler koji će također zatražiti da ostatak kazne odsluži u Hrvatskoj.

Tobler će kao razlog što žalbu nije podnio ranije navesti dijete koje je dobio nakon što se oženio u Paragvaju.

Tvrdi da mu je sin maltretiran te da mu majka ne dopušta da ga viđa, iako je ranije najavljivao da će nakon odsluženja kazne ostati živjeti u Paragvaju. 

Tražit će pomoć Ministarstva vanjskih poslova, no problem mu je i novac jer trenutno ima tristotinjak kuna mjesečno koje mu šalje obitelj. On taj novac, kaže, odmah proslijedi sinu.

"I mene i Novakovića koče financije i nema nam tko pomoći. Nadam se da će bar on uskoro otići, a i ja za njim", rekao je Tobler za Glas Slavonije.

Novaković bi nakon izručenja Hrvatskoj mogao izaći i prije predviđene kazne, koja mu završava 2029., jer uvjetni otpust može zatražiti nakon 14. siječnja 2023. godine. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene