Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Mirjana: 'Ivo, nisam luda, želim se razvesti!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mirjana Pukanić puštena je iz Psihijatrijske bolnice Vrapče. Pred bolnicom ju je dočekao i suprug Ivo, kojeg je nazvala da joj donese odjeću. No, odbila je otići kući s njim.

Supruga suvlasnika tjednika "Nacional" Mirjana Pukanić jučer poslijepodne je izašla iz psihijatrijske bolnice Vrapče, gdje su je dočekali predstavnici nevladinih udruga i suprug od kojega se, kako je rekla, samo želi rastati i utvrditi što je njezina, a što njegova imovina.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Okupilo se 200 ljudi Posljednji ispraćaj Mirjane Pukanić Slika nije dostupna Najavili povrat za početak tjedna Vraća li MUP računala oduzeta Mirjani Sanader?

"Želim da brakorazvodna parnica prođe u miru, da se zna što je moje, a što njegovo", kazala je Mirjana Pukanić.

>> Sud odlučio: Mirjanu Pukanić pustiti iz bolnice

Kad ju je suprug želio prekinuti u davanju izjave, rekla mu je kako ona nije žena koju će prekidati kao one ljude na televiziji i na koju će vikati i kojoj će govoriti da je glupa i da šuti, nego da je ona žena koja želi normalno živjeti u ovoj državi.  

Odbila je ući u automobil supruga Ive Pukanića, a odvezla se s predsjednikom Hrvatskog helsinškog odbora za ljudska prava (HHO), Ivom Bancem, koji je nedavno od nadležnih institucija zatražio istragu o njezinoj prisilnoj hospitalizaciji.

On je rekao kako će biti zanimljivo promatrati potpuno rasvjetljavanje ovog slučaja, kao i objašnjenja institucija koje su, suprotno jučerašnjoj sudskoj odluci, zaključile da Mirjanu Pukanić treba smjestiti na prisilno liječenje.

Obraćajući se okupljenim novinarima, vidno potresena Mirjana Pukanić kazala je da nije mentalno bolesna ili glupa te da je sve što želi duševni mir i mir u kući.

Na nekoliko Pukanićevih pokušaja da ju prekine odgovorila je kako joj je dosta ušutkivanja i maltretiranja. "Dosta mi je da mi govori što ću reći medijima, dosta mi je isključivanja telefona i maltretiranja", kazala je.

Dodala je da se ne boji Pukanića, već "njegovog otrovnog jezika", ali da joj je unatoč svemu žao što je prije dva dana na njega izvršen atentat.

Kaže da u zajedničkom stanu u Ilici želi biti bez supruga koji, kako je rekla, ionako ima više nekretnina i uvijek je "bio tamo gdje želi".

Pukanić je odgovorio da ga je supruga, nakon što je sud odlučio da ju treba pustiti iz bolnice, pozvala da dođe po nju, ali da je vidjevši novinare "okrenula ploču".

Prije njenog obraćanja novinarima Pukanić je kazao da je sretan što mu suprugu ne treba biti u bolnici te da vjeruje u pravnu državu i sudske odluke.

Mirjana Pukanić je prisilno odvedena na liječenje usred konferencije za novinare na kojoj je optužila supruga da ju zlostavlja, da joj je oteo malodobnu kćer te da ju preko svojih veza u nadležnim institucijama pokušava prikazati psihički bolesnom.

U njenu obranu stalo je nekoliko nevladinih udruga za ljudska prava, a izvješće od MUP-a o prisilnoj hospitalizaciji zatražio je i predsjednik saborskog odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost Ranko Ostojić.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene