Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Predomislio se

Ministar Zdravko Marić ipak popustio pred principima pa otkrio ime vlasnika jahte: "Već sam obavijestio Povjerenstvo"

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa ovog će tjedna odlučivati o otvaranju predmeta o slučaju ljetovanja ministra financija Zdravka Marića. Ministar je tijekom kolovoza boravio na jahti, no nije želio otkriti ime vlasnika plovila. Početkom tjedna ipak je otkrio da jahta nije njegova nego se na njoj odmarao na poziv prijatelja, no medijima njegovo ime nije želio otkriti pravdajući se "ljudskim principima". Nakon nekoliko sati ipak je popustio.

Ministar se vratio s godišnjeg odmora i krenuo elaborirati fotografiju s jahte.

Pročitajte i ovo Damir Novotny Loša vijest za premijera Ekonomski analitičar o odlasku Zdravka Marića: "Jedan od najboljih ministara" Marko Primorac u studiju Dnevnika Nove TV MARKO PRIMORAC Budući ministar financija ranije je govorio da se zalaže za veće plaće: ''Rekao sam to i ministru Mariću''

"Kad ste me pitali gdje ću na godišnji odmor, parafrazirat ću svoje riječi, da s obitelji i prijateljima idem na južni Jadran, opet u isto mjesto, zna se koje, u Promajnu. Puno više vremena svojeg odmora sam proveo na kopnu, a taj koji me uslikao... mogla je izaći i fotografija kako jedem sladoled u Promajni ili se vozim na SUP daski ili nešto treće", rekao je uvodno Marić.

Objasnio je kako je njegova obitelj imala poziv prijatelja, koji su bili na ljetovanju i krstarenju, da zajedno odu na jedan poludnevni izlet.

"Jedan iza štanda s nektarinama me već naciljao, ja samo mogao jednostavno proći dalje, ali sam stao na brodu. Ni pola sata nismo plovili niti se jednom okupali, ali članak je već izašao. Imali smo dogovor od prije da se podružimo, nema tu nikakvih misterija“, rekao je i naglasio kako unatoč tome što mu je dotični prijatelj rekao da slobodno medijima otkrije njegovo ime, on to neće učiniti.

"Molio bih da sve ide na moj račun"

"Molio bih i volio da sve ide na moj račun, svi udari na mene. Jedino što mogu o njemu reći, nema nikakav porezni dug, oprost ili kredit HBOR-a, naše poveznice nisu poslovne, znamo se privatno niz godina. Razumijem da je tema tu, ali sigurno ćete dokučiti u narednim danima o kome je riječ, da će ime isplivati“, kazao je ministar.

Upitan zašto ne želi otkriti ime prijatelja, odgovorio je kako ima svoje principe.

"Nisam se odricao prijatelja prije pa neću ni sada. Želim sačuvati privatnost ljudi oko sebe, molim da su svi udari na mene“, ponovio je i zahvalio članu Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa Davoru Ivanjeku.

"Ja sam nazvao Povjerenstvo da se zahvalim gospodinu Ivanjeku na intervenciji i objašnjenju“, rekao je.

Ipak otkrio ime

Nekoliko sati nakon objašnjenja koje je dao novinarima, stiže izjava ministra Marića u kojoj otkriva ime prijatelja i vlasnika jahte na kojoj je snimljen tijekom godišnjeg odmora. 

"S obzirom na informaciju iz medija kako Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa otvara predmet protiv mene, obavijestio sam pisanim putem Povjerenstvo, a ovim putem i javnost kako sam dio svog ljetovanja proveo na plovilu u vlasništvu obitelji mog prijatelja Blaža Pavičića", stoji u izjavi ministra Marića. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene