Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Priopćenje

Oglasio se Beroš: "Nadzori i kontrole u KBC-u Sestre milosrdnice dat će cjelovitu istinu, sve će biti dostupno javnosti"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iz Ministarstva zdravstva stiglo je priopćenje vezano za kontrole i nadzor u KBC-u Sestre milosrdnice.

U priopćenju resornog ministra Vilija Beroša naglašeno je kako će zdravstvena inspekcija Ministarstva zdravstva, kontrola i nadzor Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje te proračunski nadzor Ministarstva financija u idućim danima dati cjelovitu sliku poslovanja u KBC-u Sestre milosrdnice te će sve biti dostupno javnosti.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna POSLANA INSPEKCIJA Zadravec optužila Jandrokovića da je lobirao za Zovaka, oglasio se i Beroš: "Istjerat ćemo istinu na čistac" Slika nije dostupna Obaviješten o odluci Beroš nakon smjene Zadravec šalje inspekciju u Vinogradsku: "Nema ni najmanje tolerancije za korupciju"

Ističe se kako ministar prati stanje u bolnici te od v. d. ravnatelja te bolničke ustanove prof. dr. sc. Zorana Vatavuka očekuje smirivanje stanja i prekid svih daljnjih sukoba među zaposlenicima, kao i osiguranje redovitog rada te posvećenost potrebama pacijenata. U tim nastojanjima ima punu potporu, ističe ministar zdravstva.

"Prvi je zadatak osiguranje pružanja usluga pacijentima i suzdržavanje svih zaposlenika od daljnjeg javnog prepucavanja koje nanosi štetu ugledu te naše najstarije zdravstvene ustanove, a potom i detaljno analiziranje dosadašnjeg poslovanja kako bi se utvrdile sve relevantne činjenice i hrvatskoj javnosti prezentiralo pravo stanje stvari. Zato sam u tu ustanovu poslao zdravstvenu inspekciju Ministarstva zdravstva da obavi svoj dio posla te zatražio od HZZO-a da u okvirima svojih nadležnosti obavi kontrolu i nadzor poslovanja.

Dodatno će i Ministarstvo financija u idućim danima obavljati proračunski nadzor kojim će se utvrditi kako se raspolaže sredstvima zdravstvenih osiguranika i hrvatskih poreznih obveznika. Uz to, očekujem i da nadležna državna tijela poduzmu radnje prema prijavama koje su podnesene od strane bivše predstojnice Kliničkog zavoda za dijagnostičku i interventnu radiologiju prof. dr. sc. Dijane Zadravec.

Rezultat svih tih kontrola i nadzora treba biti cjelovita istina o dosadašnjem poslovanju bolnice koja će odagnati sumnje s ustanove i njezinih zaposlenika ili u slučaju nezakonitih radnji omogućiti učinkovitu primjenu zakonskih sankcija", kaže ministar zdravstva Vili Beroš odgovarajući tako i na napise i upite pojedinih medija kako se razvija situacija u KBC-u Sestre milosrdnice i što ministar i Ministarstvo zdravstva kane poduzimati u vezi s time.

"Nemamo ni najmanje tolerancije za korupciju i eventualne zloporabe sredstava bolnice za privatne interese. To je čvrsto stajalište Ministarstva zdravstva, ali i opredjeljenje Vlade da se odlučno obračuna s takvim pojavama u svim segmentima društva", poručio je ministar Beroš.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene