Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poziva na jedinstvo i promjene

Milinovićev protukandidat Kustić poručio: "Nije Gospić ukupna Lika i ukupna Ličko-senjska županija"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kandidat za predsjednika Županijskog odbora HDZ-a Ličko senjske županije Marijan Kustić poručio je u srijedu članstvu HDZ-a da pritisci dijela članstva ne vode snazi stranke, a prepucavanja koriste samo suparničkim strankama te da u unutarstranačkim borbama i dobro i loše treba ostati samo unutar zidova stranke.

Svom protukandidatu, aktualnom županu Darku Milinoviću, ali i članovima HDZ-a, uglavnom iz Gospića, koji danas autobusima idu u Zagreb, u središnjicu HDZ-a, poručio je da trebaju znati kako "predstavljaju dva posto članstva Županije, čak ni većinu u gradskom odboru u Gospiću te da su se gradski i općinski odbori iz Otočca, Senja, Novalje, Korenice, Udbine, Vrhovine i Lovinca na svojim tijelima jasno opredijelili za podršku promjenama, za izbor njega, Marijana Kustića kao kandidata".

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Zanimljiva imena Pogledajte tko se sve našao na HDZ-ovim listama: Stranci prijeti kazna Plenković na TikToku "Je l' bilo ok?" VIDEO Pokazao par trikova, pokušao biti kul i šaljiv: Plenković postao tiktoker, njegov prvi video morate pogledati

"Ne želim nikoga ni prozivati, ni napadati, niti se medijski obračunavati, želim graditi jedinstvo unutar županijske organizacije, ali želim poslati i jasnu poruku da se previše govori Lika, Lika, Lika. Niti je dio gospićkog članstva Lika, niti je Gospić Lika, niti je Gospić Ličko-senjska Županija, odnosno ukupna županijska organizacija. Da bi HDZ i u Lici i drugdje imao puno bolje rezultate, te da se u HDZ-ove ruke vrati vlast u sve gradove i velik dio općine, preduvjet su promjene i jedinstvo“, rekao je Hini Kustić.

Gordan Jandroković komentirao je u srijedu najavu Darka Milinovića da će s većim brojem članova HDZ-a doći danas iz Like pred središnjicu. ''To nije način na koji se rješavaju problemi. Moramo to rješavati u demokratskoj raspravi, na tolerantan način. Svima je u interesu da ti izbori prođu regularno'', rekao je Jandroković. Jandroković kaže da je lički HDZ već obaviješten da neće biti primljeni na sastanak.

Saborski zastupnik, u drugom mandatu i kao jedan od direktora u Hrvatskom nogometnom savezu kaže da se jedinstvo pokazano kroz nogomet na Europskom prvenstvu, koje je dovelo do odlučnih rezultata, može prenijeti i na politiku, sve po smjernicama dr. Franje Tuđmana, prvog hrvatskog predsjednika, te da je on ta "osoba koja može ujediniti stranku ove županije".

Kustić također ističe da se ovih dana protivio ostavkama u siječnju, te raspuštanju organizacija u Lici, što je s ostavkama uslijedilo, jer da se "ne može jedna politika voditi u Zagrebu, a druga u Gospiću, a onda još i lokalnije, kao 'ovi su iz Gospića, ovi iz Senja ili Otočca' i tako dalje".

"Danima se u Lici propagira druga priča, starog vodstva, da ja nemam podršku članstva, da sam Plenkovićev kandidat, a činjenica da je HDZ na vlasti u samo jednom od četiri grada ove županije i u dvije-tri općine te da bi HDZ na narednim izborima, ako ostane ovakva raslojenost mogao izgubiti vlast u svim gradovima i u Županiji, što dovoljno govori o potrebi za promjene", kazao je Kustić.

Moj je cilj ujediniti HDZ i ne vršiti ikakve pritiske, poručio je Kustić i pozvao članstvo da im na unutarstranačkim izborima 9. rujna "razum kaže što je najbolje za ličko-senjski HDZ", jer da je jedina njegova poruka da će, bude li izabran za predsjednika u naredne četiri godine za županijsku organizaciju i Županiju u cjelini učiniti puno više, budući da se "ni jedan projekt ne može realizirati bez podrške vrha stranke i Vlade RH, svi se projekti realiziraju kroz ministarstva i da je jedinstvo sa središnjicom stranke presudno važno". (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene