Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Spajanje bolnica

Milinović: Obračunavaju se s Bandićem; SDP: Spajanje je nasilje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
SDP-ovci zagrebačke Gradske skupštine obrušili su se na ministra Darka Milinovića. Spajanje gradskih bolnica nazvali su nasiljem. Pozivaju ga na dogovor i prestanak, kako kažu, treniranja strogoće nad Zagrebom.

Reformom na papiru i u power pointu etiketiran je Milinovićev potez spajanja bolnica. Novom Mrežom javne zdravstvene službe, Zagreb je mršaviji za njih pet. 'Nismo vidjeli niti jedan papir koji bi nam pokazao da je to racionalno, ekonomski isplativo i da donosi uštede', rekao je Mirando Mrsić. 'Spojilo se i nekoliko državnih bolnica. One funkcioniraju bez problema, čak štoviše, zadovoljavajuće. To se isto može dogoditi i sa zagrebačkim bolnicama', odgovara ministar Darko Milinović.

Pročitajte i ovo Ilustracija Tko smije znati? Dali mu broj da nazove rodilište pa mu rekli da mu ne smiju otkriti - ništa. Liječnica: "Ljudi koji žele informacije nam prijete, a mi smo nezaštićeni" Baby boom u Zaboku - 5 Godina je dobro počela Baby boom u bolnici koju sve više biraju rodilje iz cijele Hrvatske: ''Nastojimo slijediti moderne trendove''

Može, tvrde i u Gradskoj skupštini. Ali uz najveću dozu dobrobiti za sve strane - zaposlenike, građane i osiguranike. U zahvatima reforme to ne vide. 'To će doživjeti potpuni promašaj', smatraju oni. Uštede od 318 milijuna kuna kao 'lajtmotiv' spajanja bolnica računica je koju skupštinari ne prihvaćaju. Više se gubi spajanjem Srebrnjaka Svetom Duhu, naglašavaju. 'Pitam ministra zdravstva kolika mu je ušteda u cijelom poslu kada je ovdje upropastio 300 milijuna kuna', komentirao je Boris Šprem.

Ustav i zakon su, tvrde, na njihovoj strani, samo to moraju shvatiti ministar i zagrebački gradonačelnik koji, kako kažu, traži utočište u HDZ-u. 'Gospodin Šprem i SDP na najgori mogući način koriste pacijente za obračun s Milanom Bandićem. Ne može se preko pacijenata obračunavati ni s kim', smatra Milinović.

Čini se kako su obračuni tek počeli, i to s mogućim novim akterom. Priče u koje su skupštinari pokušavali uvjeriti ministra, poslušat će i njegova šefica.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene