Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Privedene četiri osobe

Nove reakcije na jezivi transparent: "Sramota koju gledamo je logičan slijed kukavičke i opasne politike toleriranja nasilja i dodvoravanja radikalima"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
IDS je u petak oštro osudio divljaštvo huligana u Zagrebu i zatražio hitnu reakciju nadležnih institucija i najstrože kazne za verbalno nasilje i poticanje na mržnju, vezano za navijački transparent i poziv na etničko nasilje, ocjenivši da su ovakvi prizori sramota za cijelu Hrvatsku.

Zagrebačka policija privela je ranije danas četiri osobe koje povezuje s izvješavanjem transparenta s natpisom kojim se vrijeđa i poziva na etničko nasilje nad 'srpskim ženama i djecom'. Policija je u petak izvijestila kako privedene povezuje s transparentom s govorom mržnje dan ranije u zagrebačkom naselju Kustošiji

Reagirajući na taj događaj predsjednik IDS-a Boris Miletić priopćio je popodne da "ogroman dio odgovornosti za ovakve morbidne i opasne incidente snose državne institucije koje su ignoriranjem i relativizacijom povijesnih činjenica stvorile izopačenu atmosferu u kojoj je pozivanje na zločin 'cool'".

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna jezive poruke ''Je**t ćemo srpske žene i djecu'': Zbog odvratnog transparenta navijača privedene četiri osobe

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna neprihvatljivo Premijer Plenković komentirao jeziv transparent u Zagrebu: "Najoštrije to osuđujem"

Ustvrdivši kako su eskalacija ekstremizma i mržnje logična posljedica 'sustavne politike toleriranja nasilja i dodvoravanja radikalima', Miletić je naveo da ukoliko se ne bude kažnjeno takvo ponašanje, mladima se šalje poruka kako je to prihvatljivo.

"Ova sramota koju gledamo je samo logičan slijed te kukavičke i opasne politike. Da ne govorim kakvu poruku šaljemo gostima koji se spremaju doći u Hrvatsku", poručio je predsjednik IDS-a.

Policijska uprava zagrebačka ranije danas je također priopćila kako su u četvrtak u večernjim satima zaprimili dojavu o narušavanju javnog reda i mira u Kustošijanskoj ulici, pa su odmah na mjesto događaja uputili policajce koji tamo nisu zatekli niti neposredno svjedočili ponašanju vezano za dojavu o remećenju javnog reda i mira.

No, ističu, poduzeli su radnje kako bi započeli kriminalističko istraživanje.

''S obzirom na naknadno objavljenu fotografiju na pojedinim društvenim mrežama, u to kriminalističko istraživanje bit će uključeno i utvrđivanje okolnosti njenog nastanka'', kažu u policiji. Na fotografiji objavljenoj na društvenim mrežama nalazi se nekoliko Dinamovih navijača koji drže natpis "J..at ćemo srpske žene i djecu", uz slovo 'U'.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene