Obavijesti Video Pretražite Navigacija
PROMICATI RAVNOPRAVNOST

Milanović: U Hrvatskoj se nitko ne smije osjećati kao građanka ili građanin drugog reda

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Hrvatskoj se nitko ne smije osjećati kao građanka ili građanin drugog reda zato što je drugačiji ili drugačija zbog svoje rodne ili seksualne orijentacije, poručio je u nedjelju hrvatski predsjednik Zoran Milanović.

U povodu Međunarodnog dana borbe protiv homofobije, transfobije i biofobije 17. svibnja Milanović je preko Facebooka podsjetio kako je mnogo puta izrazio želju da Hrvatska bude solidarna zajednica svih građanki i građana koji su možda različiti, a jednaki.

Pročitajte i ovo Ivan Malenica Odluka Ustavnog suda Ministar Malenica: "Milanović je kršio Ustav. On i njegovi jataci ne žele prihvatiti poraz" Ustavni sud odlučio o Zoranu Milanoviću (Na slici Miroslav Šeparović, predsjednik Ustavnog suda) Dva dana nakon izbora Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

"Danas, kada sva demokratska i civilizirana društva diljem svijeta obilježavaju Međunarodni dan borbe protiv homofobije, transfobije i biofobije ponovit ću svoje čvrsto uvjerenje kako se u Hrvatskoj nitko ne smije osjećati kao građanka ili građanin drugog reda zato što je drugačiji ili drugačija, zbog svoje rodne ili seksualne orijentacije", naglasio je.

Stoga je pozvao na predanost u promicanju ravnopravnosti, na gradnju sigurnog i otvorenog društva, što uključuje pravo na izbor, nediskriminaciju i zaštitu svih manjina, s nultom tolerancijom na nasilje.

"Jedini je to način da Hrvatska doista bude zemlja jednakih", zaključio je Milanović. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene