Obavijesti Video Pretražite Navigacija
OLUJNA BURA I SNIJEG

Pripazite! Žuti meteoalarm izdan za cijelu Hrvatsku, dio zemlje i u narančastom

Žuti meteoalarm
Žuti meteoalarm Foto: DHMZ
Bit će umjereno i pretežno oblačno, u unutrašnjosti mjestimice maglovito. Uglavnom na otocima povremeno može pasti malo kiše, a prema večeri u gorju, ponajprije Like, malo susnježice ili snijega, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda za subotu.

Na kopnu će puhati uglavnom slab vjetar, a na Jadranu umjerena do jaka bura, podno Velebita s olujnim udarima, zbog čega je izdano i narančasto upozorenje meteoalarma.

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom će se kretati od 5 do 10 na kopnu i od 13 do 17 Celzijevih stupnjeva duž obale.

Za područje cijele Hrvatske izdana su upozorenja. Sjeverna Dalmacija, Velebitski kanal te Kvarner i Kvarnerić označeni su narančastim upozorenjem, što vrijeme opisuje kao opasno, a ostatak zemlje je u žutom.

Žuti meteoalarm Žuti meteoalarm (Foto: DHMZ)

Pročitajte i ovo Ivan Čačić, metorolog Dnevnika Nove TV MALA ŠKOLA PROGNOZE Suše, poplave i oluje uzrokovane globalnim zatopljenjem bile su glavni uzrok smrtnosti: Detalje otkriva meteorolog Ivan Čačić

Narančasta upozorenja izdana su zbog mjestimice vrlo jake bure, odnosno mjestimice olujne na području Velebitskog kanala, navodi DHMZ: "Očekujte i budite pripravni za olujne brzine vjetra u kombinaciji s lokalno visokim valovima koji su se već ili će se tek generirati. Upravljanje plovilom u tim uvjetima zahtijeva veliko iskustvo te adekvatno opremljena plovila. Preporučljivo je da pomorci bez odgovarajućeg iskustva potraže sigurnu luku prije početka potencijalno opasnog vjetra i valova. Vjerojatno je da mnogi katamarani i trajekti neće ploviti pa ako putujete, pratite informacije o prometu".

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene