Obavijesti Video Pretražite Navigacija
''Sloboda je krvlju plaćena''

Medved na obilježavanju ''Maslenice '93'' poslao poruku: ''Izgradili smo snažnu oružanu silu''

Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved u subotu je uputio zahvalu braniteljima sudionicima VRO "Maslenica '93", posebno obiteljima poginulih, istaknuvši da je ona bila prekretnica u Domovinskome ratu kao snažna poruka da su hrvatske oružane snage sposobne osloboditi državu od neprijatelja.

Vojno-redarstvena operacija (VRO) "Maslenica '93." bila je prva velika oslobodilačka akciju kojom je u nešto manje od tri dana prije 29 godina oslobođen znatan dio zadarskog zaleđa te su stvorene pretpostavke za ponovno prometno povezivanje juga i sjevera zemlje.

Ministar Tomo Medved je jutros u Zadru, u sklopu obilježavanja 29 godina od operacije, položio vijenac na Središnji križ na Gradskom groblju Zadar, a u izjavi novinarima, uz zahvalu braniteljima sudionicima akcije te posebnu zahvalu obiteljima koje su u toj operaciji gubile svoje najmilije, Medved je istaknuo tri važne poruke koje su njome odaslane.

"VRO 'Maslenica' je prekretnica u Domovinskom ratu, snažna poruka, prvo našem narodu da su oružane snage, Hrvatska vojska i policija, kadre osloboditi svaki pedalj zemlje, poruka cijelom svijetu da smo izgradili snažnu oružanu silu, a posebna poruka neprijatelju da ćemo to učiniti, kao što smo to učinili 1995. godine izlaskom na državne granice u VRO 'Oluja' i 1998. godine mirnom integracijom i u Vukovar'', rekao je Medved.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović - 2 Oglasili se iz Ureda predsjednika Novi napad s Pantovčaka: "Lažljivi i nesposobni ministar... Perverzno tumačenje Zakona o tajnosti..."

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna RATNI ZLOČIN Svjedok u slučaju Lora na splitskom sudu: "Čuo sam da su odvedeni u Loru po nalogu Mladena Bajića"

Iznimno je važno obilježavati ove obljetnice iz Domovinskog rata, dodao je, kao podsjetnik da sloboda koju danas imamo nije darovana da je ona krvlju plaćena i da su hrvatski branitelji i Domovinski rat najsnažniji temelj samostalne i suverene Republike Hrvatske.

U prva tri dana akcije poginulo je 19 pripadnika HV-a i MUP-a, a ranjeno ih je 70, no zbog snažnih topničko-raketnih i tenkovskih, a povremeno i pješačko-diverzantskih napada agresora koji su uslijedili odmah nakon operacije Maslenice, do 31. ožujka 1993. poginulo je 127 hrvatskih branitelja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene