Obavijesti Video Pretražite Navigacija
red bull soap box utrka

Hrvatski olimpijac prvi put u ulozi suca: Martin Sinković otkrio nam je kako će ocjenjivati jurilice na najotkačenijoj utrci

Martin Sinković (Foto: Anamaria Batur)
Martin Sinković (Foto: Anamaria Batur) Anamaria Batur
Aktualno Galerija Martin Sinković (Foto: Anamaria Batur) Martin Sinković (Foto: Anamaria Batur) Foto: Anamaria Batur Martin Sinković prvi put će se okušati u ulozi suca (Foto: Anamaria Batur) - 3 Martin Sinković prvi put će se okušati u ulozi suca (Foto: Anamaria Batur) - 3 Foto: Anamaria Batur Martin Sinković prvi put će se okušati u ulozi suca (Foto: Anamaria Batur) - 2 Martin Sinković prvi put će se okušati u ulozi suca (Foto: Anamaria Batur) - 2 Foto: Anamaria Batur Martin Sinković prvi put će se okušati u ulozi suca (Foto: Anamaria Batur) - 1 Martin Sinković prvi put će se okušati u ulozi suca (Foto: Anamaria Batur) - 1 Foto: Anamaria Batur +0 Prečko Haburger tim 2011. godine na Red Bull Soapbox utrci Galerija 1/5 >>
Najotkačenija utrka Red Bull Soapbox 14. rujna ponovno se vraća u Hrvatsku. Riječ je o utrci vozila napravljenih u garaži koja će se sjuriti na stazi za pobjednike. Odluku o pobjedniku, među ostalima, donosit će hrvatski veslač Martin Sinković.

Jedan od sudaca najšarenije utrke koja se ne zaboravlja, Red Bull Soapbox utrke, bit će i poznati hrvatski veslač Martin Sinković. Martin je, zajedno sa svojim bratom Valentom, jedan od najboljih hrvatskih veslača koji je u Hrvatsku donio brojne medalje, kako svjetske, tako i s Olimpijskih igara.

Iako je inače on taj koji juri prema cilju i kojeg se ocjenjuje, u rujnu će Martin sjesti za stol sa sucima na Red Bull Soapbox utrci i ocjenjivati najšarenija i najotkačenija vozila u utrci napravljenih u garažama najtecatelja. Martin nam je otkrio da je uzbuđen zbog nove uloge suca, ali i same utrke. ''Ne sjećam se da sam ikada negdje bio sudac, tako da će to biti zanimljivo. Uzbuđen sam zbog toga i jedva čekam vidjeti kakve će sve kreacije ljudi napraviti, to me baš zanima'', rekao nam je Martin.

Pročitajte i ovo PR RED BULL SOAPBOX UTRKA Otkačeni spust samo za najhrabrije. Ovo su timovi koji će u rujnu juriti stazom u centru Zagreba.

Suci će trkače i njihove jurilice ocjejnivati prema tri kriterija – kreativnost dizajna vozila, zabavnost izvedbe na startu. Na posljednji kriterij, kaže Martin, suci neće imati puno utjecaja jer će o tome odlučivati štoperica. ''Bit će mi zanimljivo vidjeti tko se najviše potrudio, tko je najviše truda i mašte uložio u svoje vozilo i performans. To mi je najbitnije, a ništa drugo posebno neću gledati'', kazao je Martin.

Martin Sinković (Foto: Anamaria Batur) Prečko Haburger tim 2011. godine na Red Bull Soapbox utrci Foto: Privatna arhiva

Na ovoj je utrci zabava zajamčena, pa i sam Martin kaže da kao sudac neće biti previše strog. ''Bit je više u tome da se svi dobro zabavimo i nasmijemo, ali sigurno neću biti nepošten jer to nije sportski'', rekao je Martin Sinković i dodao da, iako je uvijek lijepo pobjediti, pobjeda nije najvažnija.

''Zabavite se, ali pazite na sebe''

Ovaj vrhunski sportaš bi se i sam rado spustio niz trkaću stazu, i to sa svojom suprugom Manuelom. Inspiraciju za vozilo našao je u njihovoj svadbenoj torti – avion s krilima od vesala. ''Predložit ću joj to za sljedeću utrku'', rekao nam je kroz smijeh.

Svim natjecateljima Martin Sinković želi dobru zabavu, ali poziv ih i na oprez. ''Samo hrabro i pazite se, ne zezajte se previše jer ipak je sigurnost na prvom mjestu. Želim dobru zabavu i njima i nama'', poručio je Martin čak 60 timova koji će se 14. rujna spustiti niz trkaću stazu u Zagrebu. Na ovogodišnjoj utrci će se natjecati timovi iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine te Slovenije, a ulaz na utrku je besplatan.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene