Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Marko Strahija opet suspendiran zbog dopinga

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iz Međunarodne plivačke federacije u srijedu je u Hrvatski plivački savez stigla obavijest da je plivač Marko Stahija imao pozitivan nalaz na doping kontroli, obavljenoj 8. studenoga u Rijeci nakon treninga.

Zbog toga mu je izrečena privremena suspenzija zbog koje naš plivač neće moći nastupiti na Europskom prvenstvu koje se, od 13. do 16. prosinca, održava u Debrecenu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Postao zvijezda IZNERVIRANI MALI PRINC 'Daj, pustite mi ruku!' Slika nije dostupna 'To se zove želja za radom' ŽIVOTOPIS KOJI JE POSLODAVCE DIGNUO NA NOGE Marku stigle prve ponude za posao: 'Ovo je super'

Iz istog razloga Marko Strahija je 2003. godine bio suspendiran na dvije godine, a nakon obavjesti iz HPS-a iz Debrecena se priopćenjem oglasio i Strahija.

"Kao i prošli put radi se o prisustvu hCG hormona u mom urinu. Pokušati ću ovu situaciju, iskoristiti da dokažem FINI da je to 'navodno' prisustvo hCG hormona u mom urinu produkt manjkavosti testa kojim se hormoni traže u urinu, a ne u krvi, ili pak specifičnosti mog tijela.

Prema mojim saznanjima, iz mog prošlog slučaja, postoji stručnjak u SAD (Lawrence A. Cole PhD) koji može analizom dokazati da li je 'navodni'hormon, hormon, ako je, da li je nastao sintetičkim ili prirodnim putem ili je rezultat prisutnosti tumora u mom tijelu. 

Zahtijevat ću da on bude prisutan na analizi B uzorka" stoji u
priopćenju Marka Strahije.

Glavni tajnik HPS-a Tomislav Karlo kazao je da Strahija negira da je ikada uzimao nedozvoljena sredstva, ali da zbog suspenzije neće nastupiti na Europskom prvenstvu koje započinje sutra i na kojem će boje naše zemlje braniti 11 plivača i četiri plivačice.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene