Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Inspektori u kafićima

Maloljetnici koji su lutali noću i pili alkohol završili u policiji!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iza 23 sata do 6 sati ujutro na ulici, u klubovima i kafićima ne smiju biti mlađi od 16 godina. Ili mogu, ali uz pratnju starije osobe. Tako kaže zakon, međutim stvarnost je posve drukčija.

Policija i inspektori zato su ovoga vikenda u Zagrebu obišli 50-ak kafića na užem i širem području grada! Mamurni. Bez nadzora. I često prepušteni sami sebi. Učestala je to slika maloljetnika. U noćnim satima, najviše vikendom. Upravo takve policija je legitimirala s petka na subotu po zagrebačkim ulicama. Svi su bili mlađi od 16 godina.

Pročitajte i ovo Policija u Vukovaru, ilustracija Podignuta optužnica Optuženi napadači na skupinu djece u Vukovaru: Za četvoricu se traži produljenje istražnog zatvora, za petog mjera opreza, a šesti je u bijegu Prometna policija Najavili akcije Policija će pojačano kontrolirati vozače: Idući tjedan posebno će provjeravati ove stvari

'To je vrlo uspješna akcija čim su pronašli maloljetnike koji su bili bez skrbi odraslih osoba i što su pronašli maloljetnike koji su uporabljali alkohol na nedozvoljen način odnosno opojnu drogu', rekla je Lana Peto Kujundžić, sutkinja za mladež.

>> Prijedlog zakona o izvršavanju sankcija maloljetnicima donio potporu u Saboru

Od njih 1.300, 50 je dovedeno u policiju, 33 su bili maloljetnici. Dvoje je zadržano, ostali su pušteni. Lana Peto Kujundžić smatra da je ovo odlična poruka i roditeljima ali i cijelom društvu. Ključni problem kod maloljetnika, ali i njihovih roditelja je kako postaviti granicu, stoga je najvažnije uspostaviti kontakt s djecom.

Stručnjaci apeliraju - najvažnije je djecu odgajati od rođenja. A ne kad uđu u pubertet, jer tada ih je teško usmjeriti na pravi put.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene