Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odluku će donijeti naknadno

'Mali maestro': Vrhovni sud razmatra USKOK-ovu žalbu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vrhovni sud raspravlja o USKOK-ovoj žalbi na presudu u slučaju 'Mali maestro', u kojemu su bivši potpredsjednik Hrvatskog fonda za privatizaciju (HFP) Ivan Gotovac i poduzetnik Svjetlan Stanić oslobođeni optužbe za primanje i davanje mita te zlouporabu položaja i ovlasti, odnosno poticanje na ta nedjela.

Javna sjednica počela je jutros u 8,30 sati, no vijeće Vrhovnog suda odluku će donijeti naknadno i o njoj pismeno izvijestiti stranke u postupku. USKOK-ova tužiteljica Sani Ljubičić na oslobađajuću se presudu iz veljače prošle godine žalila jer smatra da su na suđenju pred zagrebačkim Županijskim sudom dokazane sve tvrdnje iz optužnice.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ponovljeno suđenje Maestro: Gotovac tvrdi da je Polančec sve znao Slika nije dostupna USKOK-ova žalba 'Mali maestro' idući tjedan na Vrhovnom sudu

Ivan Gotovac je prvostupanjskom presudom oslobođen optužbe da je zlouporabio položaj te od Stanića kao mito primio peku i plaćeno putovanje u Monte Carlo kako bi mu pogodovao u privatizaciji Dalmacijavina i splitskog hotela Bellevue. U obrazloženju sudske presude stajalo je kako je Gotovac, kao javni službenik, možda postupio neetično, ali ne i protuzakonito, te kako darovi koje je primio od Stanića nisu izašli iz okvira prijateljskog darivanja.

>> 'Mali maestro' idući tjedan na Vrhovnom sudu

Kao i u ostala dva postupka proizašla nakon policijsko-uskokove tajne akcije 'Maestro', optužnica je temeljena na tajnim snimkama optuženika. No, Gotovac i Stanić tijekom sudskog postupka rekli su kako su bili dugogodišnji prijatelji koji su međusobno razmjenjivali darove, a ne mito. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene