Obavijesti Video Pretražite Navigacija
UPOZNAJTE ANĐELA

Malena Tia treba našu pomoć: Želi se kretati samostalno, a termin važne operacije sve je bliži

Tia Šeri
Tia Šeri Foto: Tia Šeri
Malena djevojčica Tia Šeri treba našu pomoć. Rođena je s velikim deficitom moždanog tkiva i dijagnozama koje se gomilaju sa svakom novom razvojnom fazom. Operacija je planirana za ožujak 2023. godine, a malenoj Tiji možemo pomoći - upravo mi.

Malena Tia Šeri ima samo jednu želju - kretati se samostalno. Djevojčica je to rođena s velikim deficitom moždanog tkiva i dijagnozama koje se gomilaju sa svakom novom razvojnom fazom. Unatoč tome, ona je veselo, razigrano malo biće koje sve uveseljava svojim osmijehom

Kognitivno i intelektualno, Tia je baš kao i svako drugo dijete njezinih godina, razigrana, željna društva prijatelja vrtićaraca, trenutno najviše zainteresirana za slova i brojeve te ne dozvoljava da joj motorička poteškoća, koja joj onemogućava samostalno kretanje, stoji na putu ka cilju.

Pročitajte i ovo Donacije - 4 A SVE JE VIŠE KORISNIKA Inflacija pojela donacije socijalnim samoposlugama: "Nema toga. Prošlo. Umro Djed Mraz"

"Njezin razvoj velika je enigma za sve nas. Zahvalni smo svim doktorima, specijalistima, medicinskim sestrama, terapeutima, odgajateljima i nadasve dobrim ljudima u Klinici za dječje bolesti Zagreb, vrtiću Različak te posebici Poliklinici Glavić koja svakodnevnim terapijama prati Tiju na njezinom putu ka samostalnom životu već punih pet godina", istaknula je Tijina majka Narcisa.

Težak proces

Pred cijelom je obitelji, kaže, težak proces. 

"Preliminarni pregled u bolnici Children’s Hospital u St. Louis-u koja je prepoznata kao nacionalni centar za spastičnu cerebralnu paralizu u SAD-u, pokazao je da je Tia kandidat za operativni zahvat Selective dorsal rhizotomy. Operacija podrazumijeva zahvat na kralježnici, kojim će se, laički rečeno, smanjiti hypertonus i spazam mišića, koji joj onemogućavaju normalan pokret nogu, odnosno koračanje", pojasnila je Tijina majka.

Pročitajte i ovo Nikola s mamom Nova prilika Iako ne govori, Nikola komunicira zahvaljujući jednoj stvari: "Ovi alati su nam uštedjeli mnogo suza i straha"

No, tu procesu nije kraj. "Slijedi ortopedski zahvat na ligamentima donjih ekstremiteta te svakodnevne fizikalne terapije, sve u bolnici u St. Louis-u u trajanju 30-40 dana. Kako je trenutno dosegla svoj motorički maksimum, ovaj operativni zahvat će joj omogućiti da daljnjim terapijskim vježbanjem uz pomoć neurorobotike u Poliklinici Glavić ostvari svoje prve samostalne korake i postane što samostalnija budući da sljedeće godine kreće u osnovnu školu", rekla je Tijina majka.

Operacija u ožujku

Tijina operacija je planirana za ožujak 2023. godine, a ukupan iznos koji je potrebno uplatiti 45 dana prije termina operacije jest 65.115,00 dolara, uz putne troškove i troškove smještaja.

Tijina obitelj pokrenula je nedavno kampanju na stranici Go Get Funding "Za Tijin korak". Tim putem i vi možete pomoći malenoj Tiji.

Osim toga, možete joj pomoći i uplatom na žiro račun:

  • Tia Šeri
  • Zagrebačka banka
  • HR0523600003119183884

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene