Obavijesti Video Pretražite Navigacija
MAJKA TRAŽI JUNAKE

Mališan star 17 mjeseci nakon posjeta hitnoj odjednom je prestao disati, a onda je uslijedio čudesni obrat: "Njih kao da je Bog poslao"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedna topla priča stiže iz Splita: majka traži četiri žene koje su joj pomogle i pružile joj podršku u teškim trenucima dok se brinula za zdravlje i život svog malenog Noe.

Noa je u utorak imao visoku temperaturu zbog čega su ga roditelji oko 19:30 odveli na hitni dječji prijem gdje su utvrdili da ima virozu i poslali ga kući da mu roditelji snižavaju temperaturu. Na povratku kući Noa je prestao disati.

Pročitajte i ovo Josip Markotić Neslaganja Raskol u Mostu: Splitski gradski vijećnik napustio stranku, nema ga na listi za Sabor Ilustracija Strašna tragedija Djevojčica je plivala u hotelskom bazenu i nestala, ekipa ju je tražila 13 sati, a onda je uslijedio šok: "Mnogi od nas brisali su suze"

"Tijelo mu se grčilo i okrenuo je očima", ispričala je majka za Slobodnu Dalmaciju i dodala kako joj ta slika ne ide iz glave.

Njezin suprug, koji je vozio, zaustavio je auto na Poljičkoj cesti i tada su se počeli zaustavljati automobili i ljudi su im pohitali u pomoć.

Iz prvog auta izašli su mladići koji su odmah krenuli organizirati promet oko njih, a kasnije su i trčali preko ceste i zaustavili vozilo Hitne pomoći koje se vraćalo sa zadatka. Iz drugog automobila u pomoć su izašle tri žene koje su se pobrinule za Nou, uzele ga u naručje, masirale mu prsa i tješile majku. Sve tri su medicinske sestre koje su se vraćale kući nakon smjene u bolnici. Iz trećeg automobila izašla je još jedna žena, medicinska sestra koja je na odmoru u Hrvatskoj, i također pružila pomoć Noi i njegovim roditeljima.

"Kao da ih je Bog poslao. Zagrlila me jedna od njih, tješila me kako će sve biti u redu, topla, draga žena. Sve je bilo kao u nekom filmu", kazala je dječakova majka u nadi da će joj se žene iz ove priče javiti kako bi im zahvalila.

Mališana je hitna odvezla u bolnicu, gdje su mu dijagnosticirane febrilne konvulzije. Proveo je na odjelu četiri dana i potom je otpušten kući, sada je potpuno zdrav.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene