Obavijesti Video Pretražite Navigacija
isplati se

Dok nekima baš ne ide, oni trljaju ruke iako za noćenje naplaćuju i više od 3000 kuna

Luksuzni turizam u plusu (Foto: Dnevnik.hr) - 2
Luksuzni turizam u plusu (Foto: Dnevnik.hr) - 2 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Luksuzni turizam u plusu (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Luksuzni turizam u plusu (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr Luksuzni turizam u plusu (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Luksuzni turizam u plusu (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Foto: DNEVNIK.hr Direktorica Turističke zajednice Kvarnera Irena Peršić Živadinov (Foto: Dnevnik.hr) Direktorica Turističke zajednice Kvarnera Irena Peršić Živadinov (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Luksuzni turizam u plusu (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Galerija 1/4 >>
Prema nepotpunim podacima Hrvatske turističke zajednice, kolovoz popravlja srpanjski minus. Najveći rast bilježi se u luksuznom smještaju.

Prema podacima Turističke zajednice, na Kvarneru raste broj noćenja i dolazaka u luksuznom smještaju. U hotelima s pet zvjezdica ima pet posto, u kampovima 21 posto, a u privatnom smještaju čak 37 posto noćenja više.

Pročitajte i ovo Reklama Hrvatske turističke zajednice na Times Squareu Početak turističke sezone Slike Hrvatske i na njujorškom Times Squareu, ali po kojoj cijeni - ne žele otkriti Tivat - 3 Pokrenuti novi letovi Poznati tabloid nahvalio našeg velikog konkurenta: "Znatno su jeftiniji od Hrvatske, a nakon multimilijunskog ulaganja postali su mali Monako"

Mladi bračni par Matea i Luka Bilobrk ove su godine krenuli počeli iznajmljivati kuću s bazenom i veoma su zadovoljni. ''Mi smo imali svoju viziju i zamislili smo kako i je. Svi su govorili da je velika konkurencija'', kaže par Bilobrk.

Porast u odnosu na prošlu godinu

U hotelima najviše kategorije noćenje stoji od 3000 kuna, u apartmanima od 1000, a dnevni najam vila kreće se od 1500 kuna pa naviše. No Hrvatska oskudijeva s objektima najviše kategorije. S pet zvjezdica kategorizirano je 47 hotela, samo 4 kampa i 770 objekata u domaćinstvu, odnosno apartmana i vila.

Privatni smještaj u objektima s 5 zvjezdica u Opatiji bilježi rast od 30 posto u odnosu na isto razdoblje lani, kaže Željka Stašić iz Turističke zajednice Opatija.

Gosti traže više pažnje

Gosti u takvim objektima traže i više pažnje domaćina. ''Svakog gosta do sada koji je bio uvijek dočekamo, izrazimo dobrodošlicu, dočekamo s pićem ili voćem'', rekla je vlasnica apartmana Nada de Zamagna.

S obzirom na potražnju, valja se nadati da će se u Hrvatskoj već dogodine broj kreveta u objektima najviše kategorije povećati jer je zasad potražnja veća od ponude. Direktorica Turističke zajednice Kvarnera Irena Peršić Živadinov kaže da velika potražnja luksuznog smještaja nije samo sezonski hit.

''To nije samo sezonski hit''

''Kvalitetom treba upravljati i ulagati, i turizmom treba upravljati. To je ono što mi na Kvarneru itekako činimo već godinama. Ovo je rezultat dugoročne suradnje javnog i privatnog sektora upravljanja turizmom. Turizam se ne događa sam po sebi'', objašnjava Peršić Živadinov.

Direktorica TZ-a Kvarner ističe da je prije nekoliko godina uvedeno i brendiranje onoga u čemu imaju prednost, a to je gastronomija Kvarnera, obiteljski smještaj, outdoor ponuda i zdravstveni turizam. Iako je srpanjska rupa ostavila tragove na turizmu, Irena Peršić Živadinov kaže da se taj minus najviše osjetio u smještaju od dvije ili tri zvjezdice, dok je u luksuznom smještaju zabilježen vrlo veliki porast.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene