Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Recept star 100 godina

Kruh za 50 kuna - biznis u koji ne sumnjaju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Braniteljska zadruga iz Trilja kruhu 'ispod peke' vratila je staru slavu i napravila dobar posao.

Mijesiti kruh Mate Ljubičić naučio je od svoje majke i to po receptu starom 100 godina. Za to vrijeme gospođa Kaja, također iz braniteljske udruge Završće, na ognjištu priprema glinenu peku. A je li temperatura dobra, provjerit će brašnom.

Pročitajte i ovo Darko Nekić - 1 NAJAVA DRŽAVNOG TAJNIKA Raste osnovica za invalidninu i druga braniteljska prava, evo kome ide najviše Memorijalno groblje žrtava iz Domovinskog rata u Vukovaru - 2 Sjećanje na vukovarsku žrtvu Vukovar odaje počast svojim stradalima i nestalima: "Ono što su počinitelji zločina učinili da bi zameli tragove je strašno"

Kad je sve optimalno stavlja se kruh. Takvih komada ljeti rade u prosjeku 50 na dan isključivo po narudžbi. Na ovaj način kruh radi tek pokoja starija žena. 'Da nije nas, naše braniteljske zadruge za desetak godina ovo bi izumrlo znači ne bi se znalo kako se više taj kruh pravi, ali smo mi ti koji će nastaviti tu tradiciju i koji će gledano sada da to uđe u autohtoni hrvatski proizvod', kaže gospodin Ljubičić.

>> Slatki biznis: Evo kako su bespovratno dobili 170.000 eura!

Ovakve komade za 50 kuna naručuju pretežno restorani sa splitskog područja i makarske rivijere, a zovu ga i drogom jer jednom kad se navučete na njego teško ćete uzeti neki drugi.

Stoga ova braniteljska zadruga ni ne sumnja u svoj poslovni uspjeh.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene