Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ako se može uspoređivati

Kruh i mlijeko poskupljuju, ali ćemo uštedjeti na kavici

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Od početka iduće godine ukida se nulta stopa PDV-a na kruh i mlijeko, pa će ti proizvodi znatno i poskupjeti.

Prvi dan 2013. godine donijet će nam i nova poskupljenja. Zbog ukidanja nulte stope PDV-a umjesto prosječnih sedam kuna, građani će bijeli kruh plaćati minimalno 7 kuna i 35 lipa.

Pročitajte i ovo Moskva Stroge mjere Kompanije koje napuštaju Rusiju moraju za to platiti, zarada već premašila godišnji plan Slika nije dostupna čeka se odluka Hoće li Vlada "spasiti" građane? Ako ne smanje PDV - računi za plin uvećat će se za oko 3700 kuna

Uz kruh, s nulte na stopu od 5 posto, skočit će i još jedna neophodna namirnica- mlijeko.

Za Europsku uniju nulta stopa PDV-a je nepoznat pojam. Pet posto najmanja je dopuštena stopa za zemlju članicu. Tako će se u Hrvatskoj troškovi za kruh i mlijeko za četveročlanu obitelj povećati za najmanje za 350 kuna!

>> Znate li na što trošimo 800 milijuna kuna godišnje?

Novom poreznom politikom, kako se prazne silosi, punit će se državna blagajna. Proračun bi se trebao popuniti za dodatnih xy milijuna kuna. U novčanicima bi se mogla jedino uštedjeti koja kuna na kavici i piću, jer stopa na ugostiteljske usluge pada s 25 na 10 posto!

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene