Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Aktivna Hrvatska

Krapinčani, Renata Sopek i Drago Pezić šalju poruku Hrvatskoj

PR
PR Foto: PR
Aktivna Hrvatska započela s treninzima na otvorenom.

Počeli su treninzi na otvorenom vodećeg sportsko-edukativnog projekta Aktivna Hrvatska. Krapinčani, tim Kineziološkog fakulteta iz Zagreba, Renata Sopek i Drago Pezić ukazuju na važnost redovne tjelesne aktivnosti. U doba pandemije korona virusa itekako sami možemo unaprijediti vlastiti zdravstveni status. Trening s 30 vježbača otvorio je gradonačelnik Grada Krapine Zoran Gregurović. Projekt se održava se pod pokroviteljstvima Predsjednika RH Zorana Milanovića te Ministarstva turizma i sporta. Generalni partner projekta je HEP.

PR PR Foto: PR

“Danas svim građanima Hrvatske šaljemo poruku da ukoliko su u mogućnosti odvoje barem pola sata dnevno za neki vid tjelesne aktivnosti koja im najviše odgovara. S dolaskom lijepog vremena preporučamo treninge na otvorenom. Malim trikovima poput odlaska na posao pješice ili zamjenom lifta stepenicma možemo učiniti puno za vlastito tijelo”, izjavio je kineziolog Drago Pezić.


Treninzi Aktivne Hrvatske u drugoj pandemijskoj godini održavaju se uz epidemiološke mjere. Želja tima je i ove godine obići sve hrvatske regije pa ćemo tako zajedno vježbati u sljedećim gradovima: Kostreni 24. travnja, Sisku 15. svibnja, Vodicama 29. svibnja, Makarskoj, Falkensteiner Resortu Punta Skala u Petrčanima 14. srpnja, 28. kolovoza Vinkovcima te na finalnom treningu 18. rujna u Zagrebu.

Aktivna Hrvatska u devet godina treći je puta gostovala u glavnome gradu Zagorja, Krapini. S vježbačima u Krapini trenirali su uz Dragu Pezića i: Anamarija Galeković, Iva Lončar, Luka Šuker, Dominik Špoljarić te Karlo Kligl.

PR PR Foto: PR

“Ponosan sam što Grad Krapina već treći put sudjeluje u ovom hvalevrijednom projektu. Ove godine i ja sam vježbao te mogu reći da sam zaista uživao u treningu. Poručujem svima da u ovim izazovnim vremenima budu što aktivniji kako bismo svi zajedno imali zdraviju budućnost”, izjavio je gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović.

Partneri projekta su Biotrening, Decathlon, Redox, voda Mivela i Rajska rajčice. Ima li išta bolje od Magnezija? Ima! Magnezij Citrat 375 Dietpharm koji su dobili svi vježbači. PIK Vrbovec je u gastro kutku predstavio PIK Šunku u ovitku i PIK Kuhanu šunku sa samo 2% masnoće uz koje je lako biti i sit i fit te Merkur osiguranje koje daruje prostirke za vježbanje.

PR PR Foto: PR

“Stručni tim Aktivne Hrvatske na raspolaganju je svim građanima 24/7. Putem službene web stranice obratite nam se pitanjima ili zatražite savjet. Uz kineziologe u timu su psiholozi, nutricionisti i liječnici“, izjavila je u Krapini ambasadorica projekta Darija Mikulandra Žanetić.

Za treninge Aktivne Hrvatske možete se prijaviti na: www.aktivnahrvatska.hr

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene