Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rat cijena

Kosta Minovski spreman je svojim taksijima pokoriti Zagreb

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Naime, riječki poduzetnik je već naručio stotinu bijelih Citroena, taksimetara i printera te će u svoju tvrtku Taksi Cameo Zagreb uložiti dodatnih 30 do 40 milijuna kuna'.

Naši će vozači biti uredni, imat će zimska i ljetna odijela. Spremni smo, ne trebaju nam ni taksi stajališta i vozit ćemo 24 sata na dan', kazao je Minovski za Jutarnji list. Tako će bijeli Citroeni prevoziti građane bez početne cijene, noćna vožnja neće biti skuplja niti će se naplaćivati prtljaga.

Pročitajte i ovo Taksi - 2 Pokrenuli peticiju Domaći taksisti negoduju zbog stranih radnika: "Ne ispunjavaju uvjete za voziti i biti na cestama, a problem je i komunikacija" Policija; ilustracija - 2 Pravila su ista za sve Dvije skupine vozača su pod posebnim nadzorom policije: Dnevnik Nove TV otkriva zašto

>> Stigla konkurencija: Taksist taksistu pregazio nogu

Naravno, to je šamar starim zagrebačkim taksisitima koji na taj način posluju desetljećima. Predsjednik zagrebačke Skupštine Boris Šprem primio je predstavnike zagrebačkih taksista te im kazao kako je konačna odluka vraćena gradonačelniku Bandiću na doradu.

Odluka za mjesec dana

Međutim Bandić je na strani zagrebačkih taksista dok SDP-ovci navijaju za riječke tarife. Odluka će, pretpostavlja se, biti donešena za mjesec dana. Bit će organizirana radna skupina koja će raditi na konačnom prijedlogu odluke. Zagrebački taksisti nikako ne mogu prihvatiti razliku cijene te traže da i riječke kolege rade po istim tarifama kao oni.

Podsjetimo, pet kilometara vožnje sa zagrebačkim taksijem stajalo je 46 kuna dok će Taksi Cameo istu udaljenost naplaćivati 20. Tako su jučer ispred zagrebačke skupštine zagrebački taksisti održali i 'miniprosvjed. 'Ne smijete pustiti Cameo da taksira u Zagrebu, oni se financiraju opranim novcem albanske mafije! Pristajemo na liberalizaciju, ali samo ako se propišu jedinstvene cijene usluge', objašnjavali su Špremu, a prenosi Novi list.

Pokraj njih kritike su slušali i taksisti Camea koji su usput građanima poklanjali probne vožnje uz povike kolega 'šiptari' i kriminalci'

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene