Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Zanimaju me ljudska prava policajca'

Kosor: Ovo više ne toleriramo, idu drastične promjene!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijerka Jadranka Kosor izjavila je danas da navijačke nerede, poput onih subotnjih u Maksimiru, njezina vlada više neće tolerirati najavivši brze i drastične zakonske mjere protiv navijačkih izgrednika.

'Ovo više nećemo tolerirati, stvari se moraju radikalno i drastično promjeniti', izjavila predsjednica Vlade tijekom posjeta Ministarstvu pravosuđa.

Pročitajte i ovo BBB u Grčkoj Zbog nereda u Grčkoj Prva pravomoćna odluka: Pripadniku BBB-a potvrđena zabrana odlaska na utakmice Stigli BBB - 2 Ukupno pušten 91 BBB Iz grčkih zatvora na slobodu izlazi još 16 hrvatskih navijača

>> Rezime divljanja: 19 ozlijeđenih policajaca i 20 navijača

Najavila je skore izmjene Zakona o policijskim ovlastima, te Zakona o sprečavanju nasilja na sportskim natjecanjima kojima će se, istaknula je, drastično postrožiti kazne za izgrednike.

'Onima koji divljaju moja je poruka da će ih zateći drastične kazne', naglasila je Kosor. Istaknula je kako je nedopustivo da maksimalna kazna bude 60 dana zatvora.

'U ovom trenutku me najviše zanimaju ljudska prava policajca koji je izgubio oko i njegove obitelji. Zanimaju me ljudska prava svih ljudi na stadionu, primjerice onog oca koji je spašavao svoje dijete. Jedan udarac stolicom u glavu izazvao bi nesagledive i očajne posljedice', rekla je premijerka.

Kosor je najavila kako će aktualni zakon sigurno preformulirati i u smislu njegovog naziva: 'To više ne smije biti Zakon o navijačima nego Zakon o sprječavanju nereda'.

Osim policajca koji je teško ozlijeđen nakon što mu je nepoznati huligan bacio petardu pod kacigu te mu tako izbio oko još je lakše ozlijeđeno njegovih 18 kolega. Među navijačima je prema službenoj policijskoj evidenciji dvoje teže ozlijeđenih te 18 lakše. U prostorije policije dovedeno je 89 osoba od toga 65 navijača Dinama i 24 navijača Hajduka. (D. Ma./ Hina)

>> VIDEO: Pogledajte MUP-ovu snimku nereda na Maksimiru

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene