Obavijesti Video Pretražite Navigacija
I o lokalnim problemima

Kosor se sastala s partnerima, razgovarali o kraju pregovora s EU

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijerka Kosor vjeruje da će pregovori s EU završiti u lipnju, ali je oprezna

Premijerka Jadranka Kosor sat i petnaest minuta razgovarala je s koalicijskim partnerima iz kluba nezavisnih zastupnika Đurđom Adlešič, Ivanom Čehokom i Zlatkom Horvatom. Budući da je otkazivanje sjednice varaždinskog Gradskog vijeća izazvalo različite špekulacije, Ivan Čehok kazao je kako je razlog vrlo jednostavan. Naime, danas je bio jedini mogući termin u kojem su premijerka Kosor i Đurđa Adlešič mogle održati spomenuti sastanak, u protivnom bi odgođen. Kako doznajemo, razgovaralo se o završetku pregovora s EU, ali i situaciji pred parlamentarne izbore, no i o lokalnim projektima.

Pročitajte i ovo Koalicija - 1 Postizborna slagalica Tko će komu? Nitko ne odaje s kim će koalirati nakon izbora, no ime jedne stranke čuje se najviše: "Ako netko izda..." Predrag Štromar i Andrej Plenković U tri izborne jedinice HNS dogovorio izlazak na izbore s HDZ-om: "Očekujemo jedan do dva mandata"

>> 'Završetak pregovora s EU bi Hrvatskoj bio veliki dar'

Premijerka vjeruje da će predgovori s EU završiti u lipnju, ali je oprezna. Složila se kako je potreban ravnomjeran razvoj Hrvatske. Za sutra je u Ministarstvu financija dogovoren sastanak vezan za tekstilnu industriju Varteks. Nije tajna da je grad Varaždin otpisao dio Varteksovih dugovanja pa se i od Vlade traži pomoć.

Navodno je Čehok usporedio koliko je novca ulupano u brodogradilišta, a da se vrlo malo daje tekstilnoj industriji i drugima. Zastupnica Adlešič pitala je kada će biti raspisan natječaj za đačko-studentski dom u Bjelovaru te je na stol stavila i pitanje završetka brze ceste prema Bjelovaru. (Agencija Vlm)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene