Obavijesti Video Pretražite Navigacija
I dalje o Prevlaci

'Ovo je katastrofa da mi nemamo pristup vlastitoj zemlji'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Načelnik općine Konavla Luka Korda tvrdi da Hrvatska krši međunarodni ugovor o razvojačenju Prevlake jer na prostoru pet kilometara od granice ne može biti nikakva vojna namjena, nego samo turistička, a dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić da Prevlaku ne treba zatvarati ako se radi policijski kamp jer se hrvatska policija ne treba bojati hrvatskih građana.

Župan Dobroslavić i načelnik Korda u srijedu su ponovno došli na Prevlaku nakon što je HDZ-ovo izaslanstvo u utorak ondje dočekala policijska blokada.

Pročitajte i ovo Liste Rijeke pravde - 1 Jesu li partneri dobili previše? Ne misle svi da su liste Rijeke pravde – pravedne: "Peđa Grbin bi više trebao osluškivati teren" Ivica Puljak, gradonačelnik Splita Moguća koalicija s DP-om? Puljak za Dnevnik Nove TV: "Prvi cilj je maknuti HDZ, a potom od Hrvatske napraviti modernu europsku zemlju"

Župan i načelnik su rekli da su danas došli provjeriti je li Prevlaka zatvorena, a policija im ponovno nije dopustila prolaz.

"Nije nam jasno zbog čega je zabranjeno kretanje po prostoru Prevlake koji je od odlaska snaga UN-a 2002. godine otvoren za javnost. Znamo da se ovdje pripremao prihvatni centar za izbjeglice, a nakon toga smo čuli laž ministra unutarnjih poslova da se na Prevlaci priprema kamp za policiju. Ako se uistinu priprema policijski kamp, onda to zasigurno ne treba zatvarati za građane Republike Hrvatske jer se hrvatska policija ne treba bojati svojih građana", rekao je župan Dobroslavić te upitao tko će platiti taj predizborni spin SDP-a.

HDZ traži odgovor od policije: Zašto je Karamarku bio zabranjen prolaz?

Načelnik općine Konavla Luka Korda upozorio je da tim postupkom Hrvatska krši međunarodni ugovor o razvojačenju Prevlake i potvrđivanju pripadnosti Hrvatskoj te je objasnio kako po međunarodnom ugovoru na prostoru pet kilometara od granice ne može biti nikakva vojna namjena, nego samo turistička.

"Ovo je za mene turističko mjesto, ovo je park Prevlaka i ovo je katastrofa da mi nemamo pristup vlastitoj zemlji. Ako je točno da je ministar htio baciti prašinu u oči, svaka mu čast jer nam je otvorio oči, a on i premijer vjerojatno ni ne znaju gdje su Konavle. Siguran sam da je ovim mladim momcima, policajcima još i gore nego nama jer moraju Hrvatima priječiti slobodno kretanje u svojoj državi", poručio je Korda.

KARAMARKU BLOKIRAN PUT NA PREVLACI Otkriveno i zašto se to dogodilo

Ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić osvrnuo se u srijedu na blokadu nazvavši HDZ-ovce i Tomislava Karamarka koji je u utorak trebao obići Prevlaku "turističkom skupinom". Po njegovim riječima, upravo u trenutku njihova dolaska uspostavljana je policijska baza, zbog čega je cesta zapriječena. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene