Obavijesti Video Pretražite Navigacija
u sjedištu UN-a

Pantovčak o Dačiću: ''Pozdrav na hodniku okarakterizirati kao bilateralni sastanak je nepristojno''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministarstvo vanjskih poslova Srbije priopćilo je kako se ministar vanjskih poslova Ivica Dačić u sjedištu UN-a u New Yorku susreo s Predsjednicom Kolindom Grabar-Kitarović. Iz njezina su ureda pak poručili da nikakva sastanka nije bilo, već su se "kratko susreli u hodniku".

Ivica Dačić, prvi potpredsjednik Vlade Srbije i ministar vanjskih poslova Republike Srbije, u sjedištu Ujedinjenih naroda u New Yorku susreo se s brojnim svjetskim čelnicima, među kojima je bila i hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, priopćilo je srpsko Ministarstvo vanjskih poslova.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović - 7 Oglasio se na društvenim mrežama Milanović se ponovo obrušio na Ustavni sud: "Kolinda Grabar-Kitarović? Tumarala je po HDZ-ovim dernecima" Predsjednik Milanović u New Yorku "doći će na večeru" Milanović otkrio što bivša predsjednica radi u Americi te zašto se nije sastao s glavnim tajnikom UN-a: "Imao sam nešto produktivnije, tiče se regije..."

Inače, uoči odlaska predsjednice u SAD iz njezina su ureda poručili kako se neće sastajati s predstavnicima Srbije.

"Šef srpske diplomacije susreo se i imao kraće razgovore u sjedištu Ujedinjenih naroda s premijerom Belgije, predsjednicom Hrvatske, ministrom vanjskih poslova Hrvatske, predsjedavajućim Predsjedništvu BiH, ministrom vanjskih poslova Brazila, ministrom vanjskih poslova Tunisa, ministrom vanjskih poslova Bangladeša, generalnim tajnikom OEBS-a i drugima", priopćili su.

Iz Ureda predsjednice poručuju pak da nikakva sastanka s Dačićem nije bilo. 

"Nikakav bilateralni sastanak nije održan. Sreli smo njihovu delegaciju na hodniku, kao i desetke drugih, kad je Predsjednica išla davati izjave hrvatskim medijima, nakon sastanka s Guterresom. Niti je bilo sastanka niti ga planiramo", poručili su iz Ureda predsjednice pa poslali i službeno priopćenje: "Na marginama 74. zasjedanja Opće skupštine Ujedinjenih naroda u New Yorku, predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović održala je brojne bilateralne sastanke i susrete s mnogim državnicima, a o kojima su hrvatski mediji pravovremeno obaviješteni. Među tim bilateralnim sastancima nije održan susret s ministrom vanjskih poslova Republike Srbije Ivicom Dačićem. Naime, kurtoazni susret i pozdrav na hodniku okarakterizirati kao bilateralni sastanak smatramo nepristojnim i politički nekorektnim", priopćili su iz Ureda predsjednice.

Iz Ureda predsjednice ranije su priopćili kako se Kolinda Grabar-Kitarović sastala s glavnim tajnikom te organizacije Antonijom Guterresom, s kojim je razgovarala o "situaciji na jugoistoku Europe, posebice o Bosni i Hercegovini, odnosima između Beograda i Kosova" te o tome što će Hrvatska kao "lider na tom području učiniti da bi pomogla u daljnjoj stabilizaciji stanja i rješavanju svih otvorenih pitanja". Izvijestili su i kako je održala je bilateralne sastanke s predsjednicima Latvije i Kosova te sudjelovala na sastanku na visokoj razini o zaštiti vjerskih sloboda u organizaciji predsjednika Trumpa (Global Call to Protect Religious Freedom).

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene