Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uskoro u programu Nove TV

Kolinda Grabar-Kitarović u ulozi kakvu još niste vidjeli. Bivša predsjednica u hit-seriji "Dar Mar" glumi samu sebe, otkrila nam je što joj je bilo najteže

Kolinda Grabar Kitarović na setu serije Dar Mar
Kolinda Grabar Kitarović na setu serije Dar Mar DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Kolinda Grabar Kitarović na setu serije Dar Mar Kolinda Grabar Kitarović na setu serije Dar Mar Foto: DNEVNIK.hr Kolinda Grabar Kitarović na setu serije Dar Mar Kolinda Grabar Kitarović na setu serije Dar Mar Foto: DNEVNIK.hr Kolinda Grabar Kitarović na setu serije Dar Mar Kolinda Grabar Kitarović na setu serije Dar Mar Foto: DNEVNIK.hr +0 Kolinda Grabar-Kitarović Galerija 1/4 >>
Kolinda Grabar-Kitarović nakratko se vratila u svoju staru ulogu - onu predsjednice Republike. U humorističnoj seriji Nove TV Dar Mar. U njoj se pojavljuje u cameo ulozi. Samo za Dnevnik ispričala je kako se snašla na setu.

U Dizmovu ovih dana vlada pravo uzbuđenje. Među Dizmovčane stiže glavom i bradom Kolinda Grabar-Kitarović.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović - 7 Oglasio se na društvenim mrežama Milanović se ponovo obrušio na Ustavni sud: "Kolinda Grabar-Kitarović? Tumarala je po HDZ-ovim dernecima" Parlamentarni izbori 2024. Nova tv d.d. Pravila - Izborna kampanja za izbor zastupnika u Hrvatski sabor

"Mislim da je prošlo jako dobro, barem meni. Ja sam uživala u svemu tome, bilo je to prije svega za mene jedan novi izazov, probati nešto novo što u životu nikad nisam učinila“, kazala je Grabar Kitarović.

U glumačkoj ulozi bivšu predsjednicu prvi ćemo put gledati u popularnoj humorističnoj seriji Nove TV - Dar Mar.

"Glavna motivacija bila mi je poslati poruku svoj djeci, svim mladima i posebno svim djevojčicama da u životu mogu biti sve ukoliko se dovoljno trude i naravno ukoliko imaju i potporu okoline", kaže.

Vrijeme radnje je 2019. godina, pa tako Kolinda Grabar Kitarović zapravo glumi, samu sebe, predsjednicu.

"Imamo lik djevojčice Linde Grob kojoj je želja biti predsjednica i Kolinda joj je veliki uzor u njenom životu. Tako se scenaristički samo od sebe nametnula ideja da bi bilo dobro da pozovemo i pravu Kolindu", kazala je Sanja Tucman, direktorica produkcije Nove TV.

Kolinda Grabar Kitarović na setu serije Dar Mar Kolinda Grabar Kitarović na setu serije Dar Mar Foto: DNEVNIK.hr

Bivša predsjednica otkrila je što joj je bilo najteže.

"Reproducirati tekst. Jer nisam navikla učiti od riječi do riječi, svaka scena koju smo snimali, zapravo uvijek sam malo improvizirala, nikad to nije bilo onako od riječi do riječi", kazala je Grabar-Kitarović.

Dar Mar jedna je od najgledanijih domaćih dramskih serija. Za razliku od zapadnih zemalja, pojavljivanje visoko rangiranih političara u ovakvim suradnjama, u Hrvatskoj je još rijetkost.

"Nova TV uvijek pomiče granice, to se vidi i sa ovom serijom. Imamo puno noviteta kao i u svakoj seriji gledatelji su je jako dobro prihvatili", istaknula je Tucman.

Pripreme za snimanje

Grabar-Kitarović kazala nam je i kako se pripremala za snimanje.

"Meni je u ovim uvjetima pandemije najveća priprema zapravo bila što sam se išla testirati na COVID u jednoj privatnoj instituciji, ne na državni račun, jer sam jednostavno željela biti sigurna da zbog tog bliskog kontakta bez maski neću nikoga zaraziti. A što se ostalog tiče ne znam, moram reći da sam otišla na frizuru što ove godine radim vrlo, vrlo rijetko, našminkala sam se kod kuće, pomogle su kolegice i večer prije sam malo pogledala tekst, razmišljala o tome kako bi zapravo to trebalo izgledati da dojam ostane najprirodniji što je moguće i to je to".

Bivšoj predsjednici ovo je bila prva ponuda za ulogu, no možda nije posljednja.

"Do sada nisam imala ponuda za nikakve filmske uloge i za bilo kakve serije, a što se tiče budućnosti to se nikad ne zna. S ovime kako je krenula pandemija nikad se ne zna što će tko u životu od nas raditi jer prihvaćamo i one poslove o kojima nismo možda razmišljali. ali naravno ovo je bio volonterski angažman, neplaćeni angažman, međutim o nekakvoj glumačkoj karijeri ne razmišljam iskreno. Ali zanimljivo je pojaviti se ili u cameo ulogama ili u ulogama koje interpretiraju možda dužnost koju ste obnašali ili na drugi način prikazuju vas osobno", kaže.

Kolinda Grabar Kitarović na setu serije Dar Mar Kolinda Grabar Kitarović na setu serije Dar Mar Foto: DNEVNIK.hr

Djevojčica Linda piše predsjednici pisma, a dobivala ih je i bivša predsjednica u mandatu.

"Jako puno pisama sam dobivala od djece i mladih i uvijek smo se potrudili odgovoriti na apsolutno svako pismo posebno od djece. Bilo je tu puno zahtjeva, puno poziva na rođendane, čemu nažalost nisam mogla udovoljiti jer ako odete na rođendan jednoj osobi onda morate svima, a za to jednostavno nažalost nema vremena. Ali bih uvijek poslala toplo pismo i nekakav mali poklončić. Bilo je isto tako i puno poziva za posjet školama, razredima, dječjim vrtićima. To smo nastojali udovoljiti koliko god smo mogli i tako, tu je bilo doista raznih situacija gdje su djeca i mladi tražili ili različite savjete ili jednostavno ohrabrenje ili ono što sam najviše cijenila, kad bi oni meni poslali ohrabrenje i kad bi čitala one tople dječje riječi koje su najiskrenije", rekla je Grabar-Kitarović koja sada ipak uživa u mirnijem životu.

"Ništa ne može zamijeniti ljudski kontakt"

Otkrila nam je i kako provodite ove dane.

"Uglavnom u kući. Na trenutke sam izolirana od vlastite obitelji, svatko od nas tu i tamo potencijalno dođe u kontakt s nekim tko je zaražen i zato nastojim ne ugroziti nikoga ako sam ja slučajno pokupila zarazu. Jako puno radim online suradnje sa institucijama, konferencije. Sve se to trebalo događati na licu mjesta ali što je tu je, najbolje što možemo zahvaljujući modernoj tehnologiji. Ali ipak u konačnici možemo zaključiti da ništa ne može zamijeniti ljudski kontakt", zaključila je.

Kako se u glumačkim vodama snašla bivša predsjednica i o čemu su razgovarale Linda i Kolinda - doznajte uskoro u seriji.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene