Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Predsjednica na odlasku

Po čemu će građani pamtiti Grabar-Kitarović? Jedni ističu kako je bila prva žena na čelu države, a drugi se prisjećaju nogometne utakmice i njezinih vokalnih nastupa

Poljubac za kraj
Poljubac za kraj DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Kolinda se vraća kući Kolinda se vraća kući Foto: DNEVNIK.hr Poljubac za kraj Poljubac za kraj Foto: DNEVNIK.hr Kolinda Grabar-Kitarović Kolinda Grabar-Kitarović Foto: DNEVNIK.hr Sugovornica iz priloga Sugovornica iz priloga Foto: DNEVNIK.hr +2 Sugovornik iz priloga Galerija 1/7 >>
Nakon pet godina, stigao je i posljednji radni dan Kolinde Grabar Kitarović. S Pantovčaka je otišla s poljupcem svoga nasljednika, ali i buketom cvijeća koji joj je poklonio.

U ležernom izdanju, već oko 9 sati ujutro, još uvijek aktualna predsjednica iz svog je doma otišla odraditi zadnji službeni dan. Tri sata kasnije u pratnji supruga stigla je na Pantovčak, gdje je posljednji put postrojila Počasno-zaštitnu bojnu.

Pročitajte i ovo Roko Rade Pešić Omiš zavijen u crno Škola i prijatelji opraštaju se od poginulog 19-godišnjaka: "Dragi naš Rade, izmjenjuju se krik i muk..." Analiza mandata Kolinde Grabar-Kitarović - 11 Velika analiza Provjerenog Pet godina mandata Kolinde Grabar Kitarović: Uspon i pad prve hrvatske predsjednice

Upravo je ona, nakon 15 godina, vratila u njihov špalir i vojnike u crvenim odorama. Već sutra Zoran Milanović te odore opet šalje u povijest.

Govor svog nasljednika pomno je slušala iz prvog reda, a zatim ga je iz svog petogodišnjeg kabineta ukratko uputila u tajne Pantovčaka. Neugodnu tišinu pred kamerama razbili su razgovorom o vremenu, pa je tako Zoran Milanović konstatirao da je ovo prvi put da na inauguraciji pada kiša.

Primopredaju dužnosti obavili su iza zatvorenih vrata. A koje će se njezine dužnosti pamtiti, pitali smo građane. Oni su istaknuli da će ju pamtiti po javnim nastupima, pjevanju himne na inauguraciji, tome što je prva žena na čelu, po nogometnim utakmicama i nečemu drugačijem.

"Po javnim nastupima, bilo je malo komično, ne baš politički, ali zabavno, nešto drugačije, nije bilo loše", objasnio nam je jedan od sugovornika po čemu će pamtiti prvu ženu na Pantovčaku.

Jedna Zagrepčanka ipak će ju pamtiti po vokalnim mogućnostima. "Danas sam gledala video njezine inauguracije. Već tada se dalo naslutiti jer je već tada pjevala himnu", tvrdi.

Upravo će nogometne, ali i rukometne potpisane lopte Grabar Kitarović s Pantovčaka ponijeti sa sobom. Uz to i još pokoju sitnicu koju je dobila u predsjedničkom mandatu.

Iz ureda koji još samo danas nosi ime u ženskom rodu, njezin nasljednik ispratio ju je s poljupcem i buketom cvijeća, s kojim se i vratila u svoja četiri zida. U istom izdanju kao i ujutro, kožnoj jakni. Kolinda-Grabar Kitarović tako je privela kraju svoj predsjednički mandat.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene