Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Opet o Hrvatima

Bild: Ruža Tomašić, Neven Mimica i Sandra Petrović Jakovina će najviše profitirati !

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Odbrojavanje do ulaska siromašne 'balkanske' zemlje, kao 28. članice Europske unije, traje još samo šest tjedana, piše njemački Bild i otkriva koji će to Hrvati već s prvim danom mjeseca srpnja od toga najviše profitirati.

Ulazak 'siromašne balkanske zemlje', kako Hrvatsku etiketira njemački tabloid Bild, kao 28.članice u Europsku uniju, za neke će se hrvatske političare isplatiti već od 1.srpnja, jer oni će profitirati od izdašnih plaća u briselskom parlamentu.

Pročitajte i ovo Viktor Orban - 1 Kritizirao EU Orban ponovno podigao prašinu: "Mi nismo u ratu s Rusijom, oni su" Viktor Orban uputio kritike europskim birokratima Sastao se s Vučićem Orban iz središta Europske unije kritizirao birokrate: "Poslat ćemo ih tamo gdje im je mjesto, na smetlište povijesti"

>>VIDEO Tomašić: Tražite novac i nekog drugog, ovo mi je previše

Kao 'najsretnije Hrvate' taj je tabloid izdvojio Nevena Mimicu (59), koji će kao prvi hrvatski povjerenik u Europskoj komisiji voditi resor zaštite potrošača, te upravljati budžetom od 42.000 eura. Plaća će mu biti oko 25.000 eura, a ako eventualno na izborima za Europarlament iduće godine izgubi mandat, zasigurno će ga utješiti otpremnina u iznosu 21.000 eura, te činjenica da će iduće 3 godine primati 8.300 eura mjesečno. No, to nije sve - Mimica će nakon 65.godine života dobivati i euro-mirovinu u iznosu od 1.350 eura.

Od 12 hrvatskih zastupnika u Europarlamentu, Bild je među sretnike izdvojio kritičarku Europske unije Ružu Tomašić (55 ) i 28-godišnju Sandru Petrović Jakovinu, koje će od 1.srpnja primati mjesečnu plaću od 7.956,87 eura brutto, još 4.299 eura neoporezive naknade za troškove, 304 eura dnevnice za svaki dan zasjedanja Europarlamenta, a ako izgube mandat na izborima 2014.g. dobivat će još 6 mjeseci 7.956 eura.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene