Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dva milijuna više od traženog

Kineska poduzetnica Yu jedina želi od države kupiti bivšu političku školu u Kumrovcu, nudi 14 milijuna kuna

Bivša politička škola u Kumrovcu (Foto: Dnevnik.hr) - 3
Bivša politička škola u Kumrovcu (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Foto: DNEVNIK.hr
Za kupnju Hotela Zagorje u Kumrovcu Ministarstvu državne imovine stigla je ponuda trgovačkog društva Zhongya nekretnine d.o.o., koje je umjesto traženih gotovo 12 milijuna kuna ponudilo gotovo 14,1 milijun kuna, te se o toj ponudi uskoro očekuje odluka Vlade, doznaje se u utorak iz tog Ministarstva.

Hotel Zagorje bivša je politička škola u Kumrovcu koju je Tito zamislio kao središnju obrazovnu instituciju za kadrove Saveza komunista Jugoslavije. Prostire se na 6000 četvornih metara, ima kuhinju, predavaonice, sportsku dvoranu, 145 spavaćih soba, a zanimanje su pokazali kineski investitori.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna VELIKA PROSLAVA FOTO/VIDEO: Tisuće ljudi u Kumrovcu: ''Tita nema, štafete nema, ali imamo Dan mladosti i radosti'' Slika nije dostupna A Tito je popustio Predsjednica o putovanjima za vrijeme Jugoslavije: "Nije mene Tito poslao u Ameriku, poslao me moj tata mesar"

Interes za tu nekretninu, koja je devastirana pokazala je kineska poduzetnica Jiang Yu, koja je već više puta bila u Kumrovcu i izrazila želju da školu pretvori u hotel, kao i druge ideje o stvaranju spomen-parka Josipu Brozu Titu u tom mjestu u Hrvatskom zagorju.

Krapinsko-zagorski župan Željko Kolar u utorak je izvijestio da je kineski investitor kupio objekt bivše Političke škole u Kumrovcu, te očekuje da će vrlo brzo doći i do realizacije investicije u kongresni turizam na području kumrovečke općine.

Iz županije podsjećaju da je suvlasnica tvrtke koja kupuje objekt bivše političke škole, kineska poduzetnica Jiang Yu, nedavno boravila u Hrvatskoj te posjetila Kumrovec i razgledala objekt. Na prijemu kod župana Kolara predstavljeni su joj županijski strateški projekti te mogućnosti za ulaganje na području županije.

"Drago nam je što je kumrovečki 'mrtvi kapital', bivša Politička škola, konačno pronašao nove vlasnike, odnosno što se naš trud u privlačenju investicija na područje Krapinsko-zagorske županije konačno počeo isplaćivati“, ističe župan Kolar u priopćenju.

Podsjeća da je prije tri godine predvodio delegaciju gospodarstvenika i političara koja je u Kini sudjelovala na 3. Susretu lidera jugoistočne Europe i Kine, a tada je predstavljena i mogućnost kineskog ulaganja u objekt Političke škole u Kumrovcu.

Nakon nedavnog razgovora s Jiang Yu te s direktorom Zhongya nekretnina Marijom Rendulićem, župan Kolar očekuje da će vrlo doći do raspisivanja natječaja za idejno rješenje te da će otpočeti realizacija investicije u kongresni turizam na području općine Kumrovec.

"Vjerujemo da je ovo samo početak stranih ulaganja u Kumrovec. Mi u Županiji spremni smo dati maksimalnu podršku kako ovom investitoru, tako i svim novim investitorima koji će ulagati na području Krapinsko-zagorske županije“, zaključio je Kolar. (Hina)

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene