Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Predao ključeve grada

Kerum: Već sam izmaškaran, rugaju mi se godinama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tradicionalni "Spli'ski krnjeval" počeo je danas na Pjaci, gdje je gradonačelnik Željko Kerum dodijelio ključ grada ovogodišnjemu Meštru od krnjevala, glazbeniku Dušku Mucalu, koji će ga imati do 16. veljače, završetka karnevala, kada će se maškarana povorka kretati starim dijelom grada.

Na na Pjaci je s jarbola spuštena zastava grada Splita, a istaknuta je 'zastava karnevala' koja će ondje stajati do njegova završetka. Zahvaljujući na ključu, Meštar od krnjevala darovao je gradonačelniku Kerumu balote.

Pročitajte i ovo Početak karnevalskih događanja - 1 Običaji Počelo je peto godišnje doba: Legenda o zvončarima Slika nije dostupna Kraj karnevala VIDEO: Torcida spalila 'Keruma'

>> Kerum španjolskom veleposlaniku: Mi u Splitu smo najpametniji!

Na novinarski upit o tome hoće li se maškarati gradonačelnik Kerum je odgovorio: 'Ja sam već izmaškaran. Rugaju mi se niz godina i meni to ne smeta, nije me strah ruganja.'

Meštar od krnjevala najavio je da će se ovogodišnji karneval u Splitu pamtiti po spektakularnosti, ali nije želio reći tko je proglašen krnjom čija će maskota biti spaljena na završetku karnevala, 16. veljače, na Rivi. Dodao je kako je krnjo 'najviše kriv za ovo 'blagostanje u Hrvatskoj', Splitu i svijetu'. 'Taj krnjo je uzeo imunitet i pobjegao priko granice. Međutim, mi smo ga pronašli jer nam je jedan prijatelj dojavio da se prerušio', rekao je Meštar.

U sklopu ovogodišnjega 'Spli'skog krnjevala', čiji je organizator Gradska uprava, u petak će se u Vili Dalmaciji održati dobrotvorni bal pod maskama za oboljele od leukemije, a u subotu će se na Prokurativama održati dječji maskembal. Tijekom jednotjednih karnevalskih događaja bit će upriličene umjetničke radionice za izradbu tradicionalnih maski. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene