Obavijesti Video Pretražite Navigacija
MIP dao zeleno svjetlo

Kazneni postupak protiv Jambe zbog prijetnji policajki

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
MIP je danas podržao zahtjev Općinskog državnog odvjetništva u Dubrovačko-neretvanskoj županiji da se pokrene kazneni postupak protiv HSS-ova zastupnika Stipe Gabrića - Jamba, zbog kaznenog djela prijetnji policijskoj službenici u toj županiji.

Predsjednik MIP-a Damir Sesvećan kazao je kako je uobičajeno da MIP daje odobrenje za pokretanje kaznenog postupka na zahtjev Državnog odvjetništva, pa je tako i u ovom slučaju. Član Povjerenstva Arsen Bauk (SDP) je rekao da će, u skladu s tim, podržati zahtjev Državnog odvjetništva, ali i dodao da će se na plenarnoj sjednici SDP o tome dodatno konzultirati, budući da se, kako je naveo, uoči svakih izbora podižu nekakve prijave protiv Jamba. 'Zato imamo pravo sumnjati', dodaje Bauk.

Pročitajte i ovo Arsen Bauk Predizborna kampanja Bauk je SDP-u donirao 3010,66 eura. Znate li tko je rođen na taj datum? SDSS-ova predizborna kampanja Izbori su sve bliže VIDEO Dokaz da kampanja može biti i kreativna: "Ovo je jako zanimljivo..."

Doznaje se da je Jambo policijskoj službenici prijetio 2006. nakon što mu je policija pretresla stan, a on nije bio nazočan pretresu.

SDSS želi maknuti Gajicu iz saborskih klupa

Mandatno-imunitetno povjerenstvo (MIP) Hrvatskog sabora danas je prihvatilo prijedlog zastupnika SDSS-a Ratka Gajice, upućenog predsjedniku Sabora da se povuče zahtjev o stavljanju njegova zastupničkoga mandata u mirovanje.

'Taj je zahtjev upućen mimo dogovora sa mnom, a ja bih o tome htio sam odlučiti', kazao je Gajica na sjednici MIP-a, objašnjavajući zašto želi da se povuče zahtjev kojim bi ga, nakon što mandat stavi u mirovanje, u saborskim klupama zamijenio stranački kolega Jovan Ajduković.

Kako se neslužbeno doznaje, tako je umjesto Gajice, odlučilo Predsjedništvo SDSS-a, koje je jednoglasno odlučilo da ga Ajduković počne mijenjati s početkom jesenskog zasjedanja Sabora. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene