Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Karlovačkom laboratoriju HZJZ oduzima se licenca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodnoga gospodarstva će donijeti rješenje kojim oduzima licencu laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo Karlovačke županije zbog propusta u dostavljanju rezultata analize vode, koji su znatno premašivali dozvoljene količine štetnih tvari, nadležnim tijelima.

Licenca se oduzima zbog utvrđenog propusta Zavoda za javno zdravstvo Karlovačke županije. 

Pročitajte i ovo Otkriveni improvizirani laboratoriji u Dubravi - 5 Kućna radinost FOTO/VIDEO Policija otkrila nekoliko laboratorija za uzgoj trave u Dubravi: Neke bi opremljenost i dob dilera mogla iznenaditi Ilustracija Podaci HZJZ-a Od gripe umrlo šestero ljudi: Dvije županije prednjače po broju oboljelih

Naime, rezultate analize vode koji su znatno premašivali dozvoljene količine štetnih tvari Zavod nije proslijedio nadležnim tijelima, izjavio je danas Pavić.

Rezultate analize vode Zavod za javno zdravstvo Karlovačke županije sukladno Zakonu o vodama (članak 79) trebao je dostaviti policiji, Hrvatskim vodama, Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodnoga gospodarstva i Karlovačkoj pivovari, rekao je Pavić.

Također je najavio da će Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodnoga gospodarstva po završetku nadzora nad radom Hrvatskih voda kompletnu dokumentaciju vezanu uz taj slučaj proslijediti Državnom odvjetništvu na daljnje postupanje.

Glasnogovornik Ministarstva Mladen Pavić rekao je da ovaj slučaj onečišćenja voda nema nikakve veze sa smrću Zdravka Martinovića jer je utvrđeno da je on umro zbog trovanja ugljičnim dioksidom.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene