Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Karlovačka pivovara dobila uporabnu dozvolu za energanu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Karlovačka pivovara danas će pustiti u rad novu energanu, vrijednu tri milijuna eura, jer su joj mjerodavne službe izdale uporabnu dozvolu.

U pismenom priopćenju stoji da je time završilo razdoblje "intenzivna testiranja u tijeku kojeg je bio i privremeno prekinut proces fermentacije u Pivovari".

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pokopan Zdravko Martinović, ponovno sumnje u amonijak Slika nije dostupna Nema uvjeta za pokretanje istrage u slučaju Karlovačke pivovare!?

Ulaganje od tri milijuna eura povećat će stupanj sigurnosti
proizvodnih procesa u Pivovari, omogućiti uštedu energije i poboljšati zaštitu okoliša, kaže se u priopćenju.

Nova energana na jednom mjestu sadrži rashladno postrojenje i postrojenje za ukapljivanje ugljičnog dioksida (CO2) čime se štedi energija i pridonosi zaštiti okoliša, a najsuvremeniji sustav
upravljanja osigurava nove standarde u nadzoru i praćenju te
zaposlenicima pruža stupanj sigurnosti koji je u skladu sa standardima EU-a. Također, uporaba amonijaka smanjena je za 80 posto čime se maksimalno pridonosi zaštiti okoliša.

"Investicija u novu energanu odraz je naše predanosti neprestanu unaprjeđenju poslovanja i smanjenju potrošnje prirodnih resursa", navela je predsjednica Uprave Monique Peters. Dodala je da je izgradnja nove energane bio prioritetan projekt Pivovare zadnjih mjeseci te da je vrlo zadovoljna što je projekt uspješno završen.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene