Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Počinje u proljeće

Svi pitaju, a nitko ne odgovara: Tko je odobrio gradnju kampa u gradskom središtu?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Društvo iz HNS-a i predstavnike Grada ispred rekreacijskog centra Svetice dočekali su ljutiti rekreativci, koji se pitaju zašto se kamp gradi na gradskoj površini čiji se sadržaj uglavnom financirao iz džepova građana.

Davor Šuker i pročelnik ureda za obrazovanje, kulturu i sport Grada Zagreba Ivica Lovrić u četvrtak su na zagrebačkim Sveticama objavili kako će najvjerojatnije na proljeće na prostoru športsko-rekreacijskog centra početi izgradnja kampa Hrvatske nogometnog saveza.

Pročitajte i ovo Snažan potres prije četiri godine pogodio Zagreb - 1 Spora obnova FOTOGALERIJA Četiri godine od zagrebačkog potresa: Plenković promijenio četiri ministra, a obnova je predmet interesa europskog tužitelja Beba - 3 Na snazi od sredine travnja Grad Zagreb diže naknadu za novorođenčad, bit će značajno viša

No, nisu svi bili entuzijastični oko ovog mega-projekta, prije svih rekreativci koji se već godinama na Sveticama amaterski bave sportom i koji će zbog kampa morati pronaći drugo mjesto za rekreaciju i sport, a ista stvar vrijedi i za tenisače.

Šuker je čak poručio da nije on kriv što više ljudi igra nogomet nego tenis, te nonšalantno zaključio kako u Zagrebu ima dovoljno teniskih terena.

Upravo zato su ljutiti rekreativci i sportaši dočekali Šukera i ostale s brojnim pitanjima, obzirom da se radi o gradskoj površini čiji se sadržaj financirao novcem građana, a sada im se taj prostor bez pitanja oduzima.

Tko je odobrio ovaj projekt, kada i po kojoj osnovi bila su pitanja na koja su građani pokušali dobiti odgovore, ali bezuspješno. Bez odgovora je ostalo i pitanje zašto se kamp gradi u gradskom središtu ako svjetska praksa pokazuje da su lokacije za ovakve projekte uvijek u predgrađima, pa čak i potpuno izvan gradova.

Prosvjednici napali Šukera, on im odbrusio: 'Nisam ja kriv što svi igraju nogomet'

Na pitanje koji je interes grada u tome da se na Sveticama gradi stadion, gradonačelnik Zagreba Milan Bandić rekao je da 'bolje da se radi u Zagrebu nego u Tuhelju'. Dodaje da se u taj projekt ulaže 20-ak milijuna eura. 'Nogomet plus atletika jednako ljepše Svetice', kaže Bandić.

'Interes je da se uloži 20-ak milijuna eura u Svetice u skladu s prostorno-planskom dokumentacijom, da to bude na korist grada i da se estetski ispeglaju i poprave Svetice. Grebem i rukama i nogama za taj projekt', rekao je Bandić.

'Grad Zagreb, kao vlasnik zemljišta, uskoro će potpisati koncesijski ugovor kojim će prostor sportskog rekreativnog centra Svetice prepustiti Hrvatskom nogometnom savezu koji će na njoj izgraditi svoj centar, ali će se voditi računa i o prostorima za atletiku i za dovršenje olimpijskog bazena', rekao je Lovrić.

Predsjednik HNS-a Davor Šuker nije krio zadovoljstvo što će sve hrvatske reprezentacije konačno dobiti svoj pravi dom.

'HNS ima osigurana financijska sredstva koja su bila namijenjena za izgradnju centra u Tuhelju. Očekujemo još suglasnost, ali i financijsku potporu UEFA-e i FIFA-e i vjerujem da bi na proljeće mogli na ovom mjestu započeti radovi na izgradnji nekoliko nogometnih terena s prirodnom i umjetnom travom, sa svlačionicama, fitnessom, ambulantom te sa drugim potrebnim sadržajima za sve naše selekcije', kazao je Šuker.

Nekoliko desetaka nezadovoljnih sportaša sa Svetica prosvjedovalo je cijelo vrijeme i upadalo u riječ Šukeru tijekom njegovog obraćanja novinarima pa je predsjednik HNS-a prekinuo konferenciju. Kasnije je manjem broju sportskih novinara izjavio kako bi mu bilo žao da paralelno s uređenjem novog centra HNS-a ne započnu radovi na rekonstrukciji stadiona u Maksimiru.

'Bilo bi mi strašno žao kada bismo morali utakmicu Europskog prvenstva 2020. godine protiv Švedske na primjer igrati u Budimpešti zato što nemamo svoj nacionalni stadion. Znam da novaca nema, ali mi odluku o eventualnoj kandidaturi za domaćinstvo moramo donijeti ne 2019., nego u najskorije vrijeme', kazao je Šuker i potvrdio da će naša reprezentacija pred odlazak na SP u Brazil 3. svibnja igrati utakmicu sa Švicarskom te 6. lipnja u brazilskom gradu Salvadoru de Bahia, koji je blizu našeg kampa, protiv suparnika čije se ime još ne zna. Po njegovim riječima naši će reprezentativci u Brazil na svjetsko prvenstvo otputovati 2. ili 3. lipnja. (Hina)
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene