Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vremenska prognoza

Kakvo nas vrijeme očekuje na povijesni dan? Saznajte hoće li vam u nedjelju trebati kabanice u Moskvi i Hrvatskoj

Bakljada na zagrebačkom Trgu bana Josipa Jelačića nakon gola Marija Mandžukića (Foto: Dnevnik.hr)
Bakljada na zagrebačkom Trgu bana Josipa Jelačića nakon gola Marija Mandžukića (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Bakljada na zagrebačkom Trgu bana Josipa Jelačića nakon gola Marija Mandžukića (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
Finale Svjetskog nogometnog prvenstva u kojem će snage odmjeriti Hrvatska i Francuska odigrat će se u nedjelju 15. srpnja u Moskvi, u 17 sati po našem vremenu. Trebaju li navijači u Moskvi i Hrvatskoj sa sobom ponijeti kabanice, u prognozi Dnevnika Nove TV otkrio je meteorolog Darijo Brzoja.

Tlak zraka pomalo raste, no po visini će još biti nešto vlažnog zraka, pa vrijeme sutra ipak neće biti posve stabilno.

Pročitajte i ovo Ilustracija Već se događalo Rusija bombardirala Rusiju! "Vojska je sve morala uništiti na licu mjesta" Milorad Dodik Sigurnosni forum Dodik ponovo u Rusiji: Pogledajte s kim se prvo susreo

Jutro će u petak biti djelomice sunčano; uz promjenjivu naoblaku u kopnenom dijelu može pasti još malo kiše, a i na moru rijetko je moguć koji pljusak. Zapuhat će zapadnjak, a bit će i dosta toplo: od 20-ak do 24 stupnja na Jadranu te uglavnom od 16 do 19 u unutrašnjosti.

I u nastavku dana očekujemo djelomice sunčano vrijeme, možda uz tek pokoji pljusak. Najviša dnevna temperatura bit će između 25 i 28 stupnjeva.

I u Slavoniji i Baranji slično, dijelom vedro, a uz više oblaka i ovdje je moguć pljusak. Očekuje se 26 do 29 stupnjeva, u onom najtoplijem dijelu dana.

I u gorskoj Hrvatskoj i na sjevernom Jadranu izmjenjivat će se sunce i oblaci, bit će nešto više sunca, no isto je tijekom dana moguće i malo kiše ili kakav pljusak, osobito u gorju te na riječkom području i u unutrašnjosti Istre. Na moru će puhati slab do umjeren sjeverozapadni i zapadni, ponegdje uz obalu i jugozapadni vjetar, dok će termometri pokazivati najmanje 26, a ponegdje i 29 stupnjeva. U Lici isto dosta toplo, u Gorskom kotaru pak malo svježije.

Dalmacija najsunčanija

Dalmacija i u petak najsunčanija, iako prije svega u zaleđu rijetko može biti i pokojeg pljuska. Mjerit će se 30-ak stupnjeva, na moru će puhati slab do umjeren zapadnjak i sjeverozapadnjak.

Temperatura mora u Puli 26, drugdje ipak malo svježije, uglavnom 22 do 24 stupnja. UV indeks u najvećem dijelu zemlje sutra će biti vrlo visok.

A i idućih dana vrijeme će biti djelomice ili pretežno sunčano: pokoji pljusak moguć je prvo u nedjelju u zapadnim krajevima, te zatim u ponedjeljak, od sredine dana kad će posvuda biti i nestabilnije i oblačnije. Na Jadranu za vikend još više sunca, osobito u Dalmaciji, dok će na sjevernom dijelu u nedjelju poslijepodne biti mogućnosti i za pokoji pljusak. U ponedjeljak nestabilnije i oblačnije, od sredine dana pljuskovi na sjevernom dijelu i u unutrašnjosti Dalmacije.

U nedjelju mogući pljuskovi

U nedjelju, na dan kad se borimo za titulu svjetskog nogometnog prvaka, svi koji će reprezentaciju bodriti na otvorenom trebaju znati da će biti mogućnosti za pokoji pljusak na zapadu zemlje, u gorju i na sjevernom Jadranu.

No bit će dosta toplo i vatreno pa ako treba, pokisnite. I u Moskvi se očekuje malo kiše tijekom dana, neka bude i kiša golova u francuskoj mreži.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene