Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Maslina, brački kamen, Nevera...

EKSKLUZIVNO Pogledajte kako će se Hrvatska predstaviti na najposjećenijoj svjetskoj izložbi: ''To je prilika''

Aktualno Galerija Hrvatski paviljon na EXPO-u - 1 Hrvatski paviljon na EXPO-u - 1 Foto: DNEVNIK.hr Hrvatski paviljon na EXPO-u - 2 Hrvatski paviljon na EXPO-u - 2 Foto: DNEVNIK.hr Hrvatski paviljon na EXPO-u - 3 Hrvatski paviljon na EXPO-u - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Hrvatski paviljon na EXPO-u - 4 Galerija 1/4 >>
Za tri dana otvara se najposjećenija svjetska izložba Expo, koja se ove godine održava u Dubaiju i očekuje se da će je obići 25 milijuna posjetitelja. Dnevnik Nove TV ekskluzivno otkriva kako izgleda hrvatski paviljon i čime se predstavljamo u svijetu.

Najveća svjetska gospodarska pozornica Expo smjestila se u glavnom gradu Emirata. Među 190 zemalja na svjetskoj izložbi sudjeluje i Hrvatska.

Pročitajte i ovo Bombardiranje Ukrajine Dvije godine sukoba Rat koji je razorio živote i promijenio zemlju ne posustaje: "Nismo očekivali da će ih biti toliko" Euro - 3 13 mjeseci Život uz euro nekima zvuči kao iz bajke, a drugima kao iz vica: Tko je napunio blagajnu, a tko preživljava?

Hrvatski paviljon osmislio je poznati arhitekt Ante Vrban. Cilj mu je bio predstaviti zemlju u najboljem svjetlu. Kroz virtualni svijet gledanjem, slušanjem i putovanjem predstaviti njezine ljepote, turističke atrakcije i specifičnosti.

"Pod je replika bračkog kamena. Imamo živu maslinu u paviljonu. Jadransko more je display utopljen u pod i tu je senzacionalna Rimac Nevera kao trenutno znanstveno i tehnološki najnapredniji automobil i najbrži na svijetu'', otkriva arhitekt.

Hrvatska kulturna baština na zidovima paviljona

Na zidovima paviljona ekrani su koji prezentiraju hrvatsku kulturnu baštinu.

"Drugi dio paviljona je multimedijalni dio u kojem su napravljene umjetničke projekcije koje obilježavaju velike umove inspirirane Hrvatskom. Naš paviljon se i zove Croatia inspiring great minds. To su veliki umovi koji su stvarali i mijenjali svijet sa svojom inovacijom i znanošću'', dodaje Vrban.

Milijuni posjetitelja

Expo će biti otvoren šest mjeseci, a očekuje se 25 milijuna posjetitelja.

"Sudjelovanje na ovoj svjetskoj izložbi je izvrsna prilika za promociju hrvatskog gospodarstva, inovacija, turizma, kulture kao i svih ostalih segmenata u pozicioniranju Hrvatske. Predstavit ćemo se kao zemlja inovativnih projekata ideja izuma i kreativnih pojedinaca'', poručuje Jasmin Devlić, direktor hrvatskog paviljona i generalni konzul. Prilika je to za hrvatske gospodarstvenike da dogovore poslove s partnerima iz cijelog svijeta.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene