Obavijesti Video Pretražite Navigacija
6 milijuna registriranih

Kako bi uštedjeli, Hrvati imaju bar dva mobitela

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Znate li koliko Hrvati imaju registriranih mobitela? Više od 6 milijuna. To znači da mnogi imaju čak dva. Statistika ne otkriva koja im je svrha, ali logika kaže da smo narod koji voli pričati.

Da bi uštedjeli, 80 posto Hrvata kupi još jedan mobitel, a 7 posto i treći. U 70 posto slučajeva svaki od mobitela plate oko 2000 kuna.

Pročitajte i ovo Ilustracija IMAŠ PRAVO, OSTVARI GA! Niste zadovoljni proizvodom koji ste naručili online? Imate pravo na povrat novca, a doznajte i kako ćete ga ostvariti Ilustracija policija traži počinitelja Prijavila se za kredit od 2000 eura, a onda su je tražili pozamašne uplate: Zbog lažnog oglasa ostala bez nekoliko stotina eura

‘Kad bi se zbrojile sve pretplate koje se plate u dvije godine, kad imate nešto povoljniju cijenu uređaja, imate situaciju da se cijena pretplati’, pojasnio je Krunoslav Ćosić, voditelj web portala Mobil.hr.

A neki ih imaju iz raznoraznih strasti. Pa tako ih jedan skater u Zagrebu ima čak deset. No postoje i oni koji se ne odriču svog prvog mobitela i uopće ne razmišljaju o kupnji novog.

Prije krize trošili su po kartici u prosjeku 150 kuna na mjesec, sada 100 kuna, a nekima ni 1000 kuna nije dovoljno za brbljanje.

>> Mobitel za one s problemima sluha: Glasan kao vuvuzela

Dok pak Jasenka, anketirana Zagrepčanka, tvrdi da razgovara s tetom na mobitel, ali tema koja ne dolazi u obzir su sapunice, kojih se odrekla jer je ovisna o njima. Možda bi gospođina taktika ‘daleko od očiju, daleko od zlouporabe’, pomogla onima koji su postali ovisni o svjetlucavim uređajima.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene