Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ljeto na kontinentu

Kad opale vrućine! Tehnologije zbog kojih nećete morati napustiti dom

Tehnologije zbog kojih nećete morati napustiti dom
Tehnologije zbog kojih nećete morati napustiti dom Getty
Aktualno Galerija Tehnologije zbog kojih nećete morati napustiti dom Tehnologije zbog kojih nećete morati napustiti dom Foto: Getty Naručite namirnice od lokalnih dobavljača Naručite namirnice od lokalnih dobavljača Foto: Getty Izbjegnite gužve u prometu Izbjegnite gužve u prometu Foto: Getty Obnovite ormar bez stresa jednim klikom miša Obnovite ormar bez stresa jednim klikom miša Foto: Getty +0 Namjestite klima-uređaj na pravu temperaturu Galerija 1/5 >>
Ljeto u gradu ima svoje čari – od festivala, ispijanja kava na terasama kafića, šetnji po parkovima i uživanja u prometu bez gužvi. No kad se temperature dignu iznad 30 stupnjeva i udari sparina, svi na kontinetnu sanjaju o odlasku na more. Ako ste pak primorani ostati uz užareni asfalt, daleko od plaža, znamo kako se spasiti od vrućina.

 

1. Naručite namirnice od lokalnih dobavljača i obnovite ormar bez stresa jednim klikom miša

Od odjevnih komada, novih tenisica, gotovih jela pa čak i namirnica od lokalnih OPG-ova danas nas dijeli tek jedan klik miša. Online kupovina, osim što štedi vrijeme, omogućava da sve potrepštine naručimo iz udobnosti svoga doma. To nas posebno spašava ljeti kad se temperature na termometru dignu iznad 30°C. Ako se u tim uvijetima teško odvajate od svoga kauča, uz trgovine koje imaju svoju internetsku inačicu to uopće ni ne morate.

Tijekom ljetnih mjeseci kada je vrijeme sezonskih sniženja izbjegnite gužve u trgovinama i najbolje komade ulovite na internetskoj trgovini. Ako vas uhvati glad, restoran s dostavom više nije jedina opcija, danas postoje stranice s kojih možete naručiti pojedinačne namirnice. Ako ste navikli odlaziti na tržnicu i jedete samo domaće, ne morate se toga odreći ni kada vrućine postanu nesnosne. I to je moguće uz servise koje skupljaju hranulokalnih OPG-ova te vam je dostave na kućnu adresu.

2. Izbjegnite gužve u prometu i na šalteru bankovnom aplikacijom

Još jedna muka manje je ako ne morate stajati u redu kako biste platili račune. Bankovna aplikacija zamijenjuje odlazak iz kuće, put do banke, čekanje na red i u konačnici plaćanje svih mjesečnih troškova. Uz bankovnu aplikaciju također možete vrlo jednostavno provjerili koliko vam je novca preostalo na računu, je li vam stigla uplata ili je li vam se skinula isplata, ali i otvoriti štednju.

Jednom kad se naviknete imati sav financijski dnevnik na svom mobilnom uređaju i plaćati račune u bilo kojem trenutku s bilo kojeg mjesta slikanjem podataka s uplatnice, nećete se moći odreći ovog praktičnog pomoćnika. To potvrđuje i istraživanje Zagrebačke banke prema kojem je vidljivo da se u godinu dana 33 posto više klijenta odlučlilo aktivirati i redovito koristiti aplikaciju m-zaba.

3. Namjestite klima-uređaj na pravu temperaturu i uživajte jer kod kuće je najljepše

U blagodatima klimatizacijskih uređaja uživalo se još sredinom 20. stoljeća. Ni danas nema ništa ljepše od dodira hladnog povjetarca dok se živa na termometru diže iznad 30°C. No prije nego li upogonite svoj klima uređaj, morate znati nekoliko pravila. Ono prvo i najvažnije je da razlika između vanjske i unutarnje temperature ne smije biti prevelika, točnije ne bi trebala biti veća od 7 do 10 stupnjeva. Klimatizacijski uređaj nikad ne smije puhati direktno u vas, a najzdravije je ako rashladite prostoriju prije nego što u njoj boravite. Jednom kad stvorite idealno okruženje, teško će vas netko moći istjerati iz udobnosti vašeg doma.

 

Pročitajte i ovo Darijo Brzoja, meteorolog Dnevnika Nove TV Paklene vrućine Ovo ljeto bilo je najtoplije ikada: No osim vrućina, meteorolog otkriva što je još bilo ekstremno Ilustracija Zatajenje srca Tragedija na obali: U kratkom razmaku vrućina odnijela dva života

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene