Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Predsjednik uporan

Afera prisluškivanje: Josipović traži autore 4 dosjea

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Josipović, kazao je za Novu TV kako neće odustati dok se ne uđe u trag autorima četiriju tajnih dosjea koji su tijekom predsjedničke kampanje pisani o Nadanu Vidoševiću, Draganu Primorcu, Andriji Hebrangu pa i o njemu samome.

Još na prošloj sjednici Vijeća za nacionalnu sigurnost, Sigurnosna agencija dobila je nalog da istraži tko stoji iza tih paraobavještajnih dokumenata. U dosjeima se kandidate povezuje s brojnim aferama, bračnim nevjerama, bave se njihovim podrijetlom, karakterom, a obavještajna zajednica na tragu je autorima tih dosjea. Predsjednik Josipović je istaknuo kako ne bi pokretao rješavanje tog problema, da ne vjeruje kako će ga se istražiti do kraja i riješiti.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Počinje žestoka utrka Predsjednički kandidati kreću po potpise Slika nije dostupna Još 57 dana Kandidate ne brine kada će izbori

'Ja ću tražiti od nadležnih tijela u prvom redu od sigurnosnih službi koje se bave takvim pojavama da do kraja istraže kako izgleda to paraobavještajno podzemlje tko sudjeluje u tome i gdje su elementi gdje se krši zakon', istaknuo je Josipović. U cijelu špijunsku zavjeru upleteno je više osoba. Među njima su osobe koje su nekada, a neki su i još uvijek bliski tajnim službama, Ministarstvu financija, emigraciji i javnim tvrtkama.

Bez špekulacija

'Neću špekulirati tko iza toga stoji i da li netko iza toga stoji, ili se radi jednostavno o narudžbi određenih kandidata da difamiraju svoje protukandidate', kaže Vladimir Šeks, potpredsjednik Sabora. Kako među dosjeima nije bilo i onog Bandićevog sumnja se da jednim dijelom iza svega stoje i neki njegovi ljudi. U dosjeima, i sami smo se uvjerili, kandidate se povezuje s brojnim aferama, imovinskom stečevinom, bračnim nevjerama, bave se njihovim podrijetlom i karakterom.

'Nisu imali primjedbe na moj ljubavni život, izvanbračnu zajednicu, ali su napisali i on se obogatio ima tri stana, ja bi rekao pozlatile im se riječi', našalio se Hebrang, komentirajući sve to. 'Mislim da je došlo vrijeme da se paraobavještajna zajednica stavi na mjesto gdje pripada, jer nije bilo jednostavno kandidatima da i njihova djeca čitaju laži koje se o njima pišu. SOA je vrlo profesionalno obavila svoj posao tijekom izbora', istaknuo je Primorac.

'To nije stvar policije'

Nakon detaljne analize tajnih službi zaključeno je kako je većina materijala prikupljena putem interneta, no vrlo vješto uklopljena u cjelinu. Vladimir Šeks, tvrdi kako treba istražiti je li Saša Perković postupio po zakonu. Pomoć Mesića navodno je tražio i Nadan Vidošević. Tu smo informaciju dobili iz dva izvora iako iz njegovog stožera tako nešto demantiraju. 'To nije stvar policije. Tu vrst povrede zakona najprije obrađuju sigurnosne službe a ako se nađe elemenata za odgovornost onda se ide prema policiji', rekao nam je na kraju predsjednik Josipović.

S cijelim slučajem upoznata je i premijerka jer su na prošloj sjednici vijeća za nacionalnu sigurnost, tajne službe dobile nalog da istraže tko stoji iza tih paraobavještajnih dokumenata. Ivo Josipović ni pod koju cijenu neće odustati dok se ne saznaju imena i prezimena autora spornih dosjea.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene