Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rebro mu nije produžilo ugovor

Josip Paladino: "Nisam ovo radio zbog novca. Žao mi je što me tjeraju u mirovinu, mogao bih još mnogima pomoći"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Neurokirurg Josip Paladino u razgovoru za DNEVNIK.hr ističe kako iz KBC-a Zagreb nije dobio informaciju o razlozima zašto je odbijena njegova molba za produljenjem ugovora.

Ugledni neurokirurg Josip Paladino nakon ovog tjedna više neće raditi na zagrebačkom KBC-u Rebru. Nakon što je lani stekao uvjete za mirovinu napunivši 67 godina, bolnica mu je odlučila produžiti ugovor na šest mjeseci, no novi zahtjev za produljenjem mu je odbijen.

Pročitajte i ovo Josipu Paladinu posljednji radni dan na Rebru (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Posljednji dan na rebru Paladinu ugovor nije produžen, ali zamjenica i pomoćnica ravnatelja HZZO-a mogu raditi iako imaju uvjete za starosnu mirovinu Josip Paladino (Foto: Pixell) Rebro je završena priča Sve je više ponuda na stolu: Interes za uglednim neurokirorgom Josipom Paladinom raste, no gdje bi zapravo mogao nastaviti raditi?

U razgovoru za DNEVNIK.hr Paladino kaže kako bolnica nije navela razloge zbog kojih je molba odbijena. Upit smo poslali i KBC-u Zagreb te ćemo ga objaviti po primitku.

„Nisu naveli razloge zašto mi neće produžiti ugovor, ja sam dao molbu i samo mi je rečeno da se ona ne može ispuniti bez ikakvih konkretnih obrazloženja“, kazao nam je Paladino.

"Posao nisam radio zbog novca"

Posljednjih šest mjeseci Paladino je radio na pola radnog vremena te poručuje kako posao nije obavljao zbog novca.

„Žao mi je da nemam šansu nemam raditi dalje. Za pola plaće radim 10 ili 12 sati dnevno i mislim da to dobro radim. Ne radim za plaću, žao mi je zbog onih ljudi kojima bi mogao pomoći. Nije novac ono što me stimulira“, kaže neurokirurg.

Otkrio nam je kako godišnje napravi i do 350 operacija, a da lani nije bio na operaciji oba kuka, napravio bi ih još i više.

Vijest o prestanku rada na zagrebačkom Rebru na Facebooku je objavila njegova supruga Zrinka Paladino, bivša pročelnica Gradskog zavoda za zaštitu spomenika kulture koja je objavila detalje o izdavanju dozvole za terasu na Cvjetnom trgu nakon čega je buknula velika afera.

"Želio sam raditi u Hrvatskoj"

U podužoj objavi napisala je kako je njezin suprug odbijao mnoge ponude iz inozemstva jer je želio ostati u Hrvatskoj.

Kaže kako mu nije žao zbog toga jer je želio raditi u Hrvatskoj.

„Ja sam Hrvat, volim svoju zemlju i bilo mi je normalno da živim i radim ovdje. Jednako tako bilo mi je normalno kao dragovoljac otići u rat, a ne zbrisati negdje vani“, kaže Paladino.

Rekao nam je i kako nema neke druge poslovne planove.

„Samo želim nešto raditi jer mislim da je šteta s 10 prstiju ne mogu pomoći nekome. Da nemam snage ili da sam nesposoban, ne bih o tome razmišljao“, zaključuje Paladino.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene