Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Afera Vjetroelektrane

Analiza Andrije Jarka: "Političku budućnost Gabrijele Žalac je teško prognozirati"

Novi problemi za Josipu Rimac. Širi se krug osumnjičenih u aferi Vjetroelektrane, USKOK je proširio svoju istragu, spominje niz novih detalja u više različitih pogodovanja. Kao ona koja je vukla sve konce, prvoosumnjičena je Josipa Rimac. Uz nju, na meti istražitelja je i bivša ministrica Gabrijela Žalac, bivši pomoćnik ministra, te još petero osumnjičenika.

''Istražitelji će nastaviti ispitivati svjedoke, a paralelno s tim nastaviti analizirati dokaze koji su proizašli iz komunikacije osumnjičenih jer su upravo ti dokazi i doveli do Gabrijele Žalac. Poznato je da i istražitelji imaju nekoliko desetaka tisuća stranica s podacima komunikacije iz oduzetog mobitela Josipe Rimac, kao i drugih osumnjičenih. Nije isključeno da će ti dokazi dovesti do proširenja afere 'Vjetroelektrane', ali i nekih novih imena.

Uskok je tražio proširenje istrage, ali nisu tražili mjere ni uhićenje Žalac. Kako više nije na funkciji, ne postoji opasnost od ponavljanja kaznenog djela. Gabrijela Žalac danas nije htjela komentirati svoju političku budućnost u HDZ-u.

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković također nije komentirao slučaj, već je nekoliko puta ponovio kako nema informacija o proširenju istrage, ali da će ih sutra vjerojatno imati.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna na zahtjev GONG-a Objavljena imena članova Povjerenstva koji su od 58 milijuna kuna za razvoj zajednice 53 dali Crkvi

Pročitajte i ovo Josipa Rimac ŠIRI SE POPIS Rimac rekla da se ne osjeća krivom. Pala nova smjena u Vladi, na popisu istražitelja još dva državna tajnika?

Političku budućnost Gabrijele Žalac je teško prognozirati, jer znamo kako je HDZ u prošlosti dosta selektivno pristupao takvim slučajevima. Bilo je situacija u kojima je netko promptno izbačen, a neki su unatoč optužnicama ostali članovi te stranke. Afera Vjetroelektrane ide dalje'', zaključio je Andrija Jarak u Dnevniku Nove TV.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene