Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Burna reakcija

Jakovčić: Nisam u sukobu interesa, žele me diskreditirati!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik IDS-a Ivan Jakovčić reagirao je na pokretanje postupka protiv njega pred Povjerenstvom za odlučivanje o sukobu interesa. Kaže da ga se pred lokalne izbore pokušava diskreditirati na staru temu sela Svetog Jurja.

Istarski župan Ivan Jakovčić večeras je još jednim pokušajem njegova i diskreditiranja onih koji ga podržavaju nazvao postupak koji je protiv njega pokrenulo Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa jer se oglušio na zaključak kojim ga je Povjerenstvo pozvalo da dopuni imovinsku karticu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna SUKOB INTERESA Tko će biti novi šef tijela koje je Plenkoviću i Milanoviću dizalo tlak, a Karamarka koštalo odlaska iz politike? Nataša Novaković, predsjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa najavila veliku novost Šefica Povjerenstva za sukob interesa o Plenkoviću: "Ako ste odrasla osoba i nešto ste naslijedili, onda to znate"

"To je još jedan pokušaj mojeg diskreditiranja na staru temu Sv. Jurja, na mene osobno i sve one koji me podržavaju. Evidentno je da je i ovo Povjerenstvo ušlo u izbornu kampanju na najgori način, a nedopustivo je korištenje institucije sustava na takav način", istaknuo je Jakovčić u priopćenju.

>> Vesna Pusić zbog suprugove imovine prijavljena Povjerenstvu za sukob interesa

Smiješnim je ocijenio da se istarsko selo Sv. Juraj ponovno koristi kao argument u predizbornoj borbi, ističući kako je potpuno jasno da je na vrijeme i kako treba ispunio sve svoje obveze. "Očito je da se ponovno želi afera oko Sv. Jurja, jer ne postoje argumenti protiv mene. Na taj način razgolićuje se sustav koji želi dovesti u pitanje sve oko sebe, a pogotovo moje političko djelovanje posljednjih 20. godina", poručio je Jakovčić.

On je, naime, lani od države kupio poljoprivredno zemljište u Završju, u općini Grožnjan, no to nije unio u imovinsku karticu, što je bio dužan učiniti do kraja godine.

Povjerenstvo je to otkrilo redovitom provjerom imovinskih kartica i zatražilo od Jakovčića da dopuni karticu u roku od 15 dana, što on nije učinio, a danas je protiv Jakovčića pokrenulo postupak utvrđivanja sukoba interesa. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene