Obavijesti Video Pretražite Navigacija
AFERA SVE ZAPETLJANIJA

Što je tamo radio? Jakov Kitarović snimljen na istoj adresi kao i šef Janafa Dragan Kovačević na dan kad je navodno primio mito

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Suprug bivše predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović, Jakov Kitarović snimljen je kako izlazi iz zgrade u Slovenskoj ulici u Zagrebu istog dana kada je na toj adresi šef Janafa Dragan Kovačević navodno primio mito u iznosu od 1,96 milijuna kuna.

Dok je policija nadzirala direktora Janafa Dragana Kovačevića i poduzetnika Krešu Peteka u Slovenskoj ulici u Zagrebu u studenom prošle godine, kada je Petek Kovačeviću navodno donio mito od 1,96 milijuna kuna, istog je dana na toj adresi snimljen i suprug tada aktualne predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović, piše Jutarnji list.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Afera Janaf Krešo Petek nakon četiri mjeseca izašao iz istražnog zatvora u Remetincu: "Nevin sam, ja sam cijeli život samo radio" Slika nije dostupna Mogućnost utjecaja na svjedoke Jedini iz afere Janaf: Krešo Petek ostaje u istražnom zatvoru još mjesec dana

Osim Jakova Kitarovića, snimljeno je još 20-ak osoba koje su  tog dana dolazile i odlazile iz takozvanog Kluba, a uglavnom se radilo o poduzetnicima.

Pozamašan iznos

Peteku i Kovačeviću na teret se stavlja da je 11. studenoga prošle godine Kovačević dobio mito kako bi pogodovao Peteku u dobivanju poslova za Janaf.

Radilo se poslovima modernizacije sustava gašenja i hlađenja spremnika na terminalu u Omišlju te proširenju sustava mjernih stanica u Omišlju, Virju, Sisku i Sotinu.

Petek je tada već dva mjeseca bio pod nadzorom, kao i Kovačević. Snimajući njihove telefonske razgovore, istražitelji su otkrili da će se sastati u ''Klubu''. Daljnjim istraživanjem otkriveno je da je riječ o prostoru koji je u vlasništvu jedne Kovačevićeve tvrtke s adresom u Slovenskoj ulici, a koji je šef Janafa koristio za sastanke i druženja.

Ušao s vrećicom, izašao bez nje

Istražitelji su otkrili i SMS-ove između Peteka i bankarice od koje je tražio da mu pripremi 1,96 milijuna kuna u gotovini, i to na dan sastanka s Kovačevićem. Nekoliko sati prije sastanka Petek je tražio i dodatnih 10.000 kuna, piše Jutarnji.

Nakon što je u banci u Ivanić-Gradu podignuo novac u gotovini, vozač je Peteka odvezao u Zagreb na dogovoreni sastanak s Kovačevićem.

Petek je oko 13 sati došao u Klub s vrećicom iz banke u rukama, a 20-ak minuta kasnije napustio je adresu praznih ruku, objavio je Jutarnji.

Nacional pak piše kako je Jakov Kitarović primopredaji mita - osobno svjedočio.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene