Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Proveli noć u policiji

Jajima na ministarstvo: Policija pustila privedene supredsjednike stranke Slobodna Hrvatska

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iz stranke "Slobodna Hrvatska" priopćeno je u utorak navečer da su privedena oba supredsjednika te stranke nakon akcije gađanja jajima Ministarstva zdravstva. U Operativno-komunikacijskom centru zagrebačke Policijske uprave su rekli da se provodi kriminalističko istraživanje "glede događaja ispred Ministarstva na Kseveru" i da će javnost biti pravodobno obaviještena o detaljima.

Na Facebook stranici stranke Slobodna Hrvatska objavljeno je u utorak navečer kako je Ivan Pokupec, zajedno sa stranačkim kolegom Damirom Kristijanom Roginom, priveden u policijsku postaju Medveščak.

Pročitajte i ovo Ilustracija Općina Stara Gradiška U šumi pronađen ženski leš Napad na svećenika u Sydneyju Istraga u tijeku Izbo biskupa zbog vjerskog ekstremizma, premijer hitno okuplja sigurnosne službe: "Mogu biti sretni što su živi..."

Kako u srijedu ujutro doznaje Ivana Pezo Moskavljov oba privedena supredsjednika stranke su puštena u ranim jutarnjim satima uz izrečenu mjeru zabrane prilaska ministarstvu zdravstva.

''Cijeli postupak prema njima bio je korektan'', potvrdili su iz Slobodne Hrvatske za Dnevnik Nove TV.

Podsjetimo, u znak prosvjeda zbog smrti mladića u Zaprešiću, za koju krivi zdravstveni sustav i traži ostavku ministra, na ulazna vrata Ministarstva zdravstva jaja je bacio Ivan Pokupec, koji se novinarima predstavio kao građanin i žrtva hrvatskog zdravstvenog sustava, "koja svaki mjesec odvaja 15 posto svoje plaće da se ovakve stvari ne bi događale". Rekao je da je cilj prosvjeda "da se ljudi osvijeste, da ih ne treba biti strah, da se ovakve stvari ne smiju događati i da je krajnje vrijeme da odgovorni za to počnu snositi svoj dio odgovornosti".

U nedjelju je na ulici u Zaprešiću pozlilo 22-godišnjem Matteu Ružiću, kojemu je u pomoć prvo stigao tim Hitne medicinske pomoći bez liječnika, budući da je tim s liječnikom bio na intervenciji u Jastrebarskom. Tim s liječnikom stigao je 27 minuta nakon poziva, no mladić je nažalost preminuo. U isto vrijeme je u Jastrebarskom umro muškarac.

Uz prekršajne prijave i zabrana prilaska

Iz Policijske uprave zagrebačke priopćeno je kako će protiv četvero počinitelja koji su u utorak jajima gađali zgradu Ministarstva zdravstva u Zagrebu policija podnijeti prekršajne prijave zbog kršenja javnog reda i mira, a izdata im je i zabrana prilaska zgradi u trajanju od 8 dana.

Policijska uprava zagrebačka u srijedu je priopćila kako su, "nakon zaprimljene dojave jučer oko 14,25 sati, da netko jajima gađa zgradu Ministarstva zdravstva, na mjesto događaja upućeni policijski službenici, a osobe koje su jajima gađale zgradu su napustile mjesto događaja".

Kriminalističkim istraživanjem, obavljenim razgovorima i prikupljenim informacijama utvrđeni su počinitelji, 46-godišnjak, 32-godišnjak te dvije 39-godišnjakinje, koji su po dovršetku istrage pušteni iz službenih prostorija policije.

Protiv njih će redovitim putem biti podnijeti optužni prijedlozi zbog prekršaja Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Također svakom od njih izdana je zabrana posjećivanja zgrade Ministarstva zdravstva na udaljenosti manjoj od 50 metara u trajanju od 8 dana, navode iz PU zagrebačke.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene