Obavijesti Video Pretražite Navigacija
SJAJAN POPUT MLADOG MJESECA

Meteor iznad Zadra uznemirio građane: Ne pripada niti jednom poznatom meteorskom roju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski astronomski savez izvijestio je kako je iznad Hrvatske u utorak oko 18 sati izgorio meteor sjaja poput mladog Mjeseca, a od njega prema preliminarnim rezultatima nije ostalo ništa jer je u potpunosti sagorio u atmosferi sjeverozapadno od Zadra.

''S obzirom na brojne dojave i upite građana, želimo izvijestiti da je večeras iznad Hrvatske oko 18 sati izgorio meteor sjaja poput mladog Mjeseca magnitude oko -7 koji se kretao brzinom od oko 22 kilometra u sekundi'', istaknuto je u priopćenju Hrvatskog astronomskog saveza.

Meteor su zabilježile kamere Hrvatske, odnosno Globalne meteorske mreže i od njega prema preliminarnim rezultatima nije ostalo ništa, nego je u potpunosti sagorio u atmosferi sjeverozapadno od Zadra.

Pročitajte i ovo Astronom Korado Korlević PRAVA SENZACIJA Ugledni astronom otkrio odakle je došao meteor koji je obasjao nebo nad Hrvatskom, ali i koliko bi mogli vrijediti njegovi ostaci
Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Iznenadila stanovnike VIDEO Jeste li vidjeli plavkastu svjetlost na nebu? Astronomi otkrili o čemu je riječ i poručili: "Maksimum aktivnosti bit će u ranim jutarnjim satima"

Objekt je prema izračunu orbite sporadik, odnosno ne pripada niti jednom poznatom meteorskom roju, a došao je iz asteroidnog pojasa između Marsa i Jupitera.


Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene